Atribuirea numărului de ordine pentru casele de marcat cu jurnal electronic se poate face și prin Spațiul Privat Virtual

0
-Publicitate-

Casele de marcat cu jurnal electronic sunt obligatorii pentru toţi operatorii economici care încasează, integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum şi a prestărilor de servicii efectuate direct către populaţie.

”Documentele necesare solicitării şi atribuirii numărului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice pot fi depuse online, prin intermediul Spaţiului Privat Virtual. Prin intermediul formularului C801 – Cerere de atribuire a numărului de ordine din Registrul de evidenţa a aparatelor de marcat electronice se poate solicita emiterea certificatului de atribuire a numărului unic de identificare, pentru mai multe aparate de marcat electronice fiscale, în vederea instalării în mai multe zone geografice”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Județene a Finanțelor Publice Vrancea.

Contribuabilii care figurează în evidenţe cu aparate de marcat electronice fiscale au obligaţia de a transmite datele fiscale către ANAF astfel:

  • prin declaraţia A4200 – aplicație pt. validarea fișierului XML creat de aparatele de marcat electronice fiscale, conținând registrul rapoartelor Z și bonurilor fiscale pentru perioada de raportare curentă – transmiterea datelor/informaţiilor fiscale din aparatele de marcat electronice fiscale,
  • prin declaraţia F4109 – declaraţie privind aparatele de marcat electronice fiscale (AMEF) neutilizate conform anexei la Procedura de transmitere a datelor – în cazul aparatelor de marcat neutilizate.

Informaţii detaliate privind aparatele de marcat electronice fiscale se găsesc pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală la secţiunile: Asistenţă contribuabili, rubrica „Ghiduri curente” şi Servicii on-line, rubrica ,”Aparate electronice de marcat fiscale”.

-Publicitate-