Primăria Vidra se ”răzbună” pe obștea din comună, după ce i-a luat ilegal un teren pentru Vrancea Curată. Acum vrea să-i ia toate terenurile

0
-Publicitate-

Primăria Vidra vrea să lase obștea din comună fără toate terenurile pe care le are, după ce a pierdut procesele cu obștea privind un teren de 3000 mp pentru construcția unei stații de transfer în proiectul ”Vrancea Curată”. Obştea de moşneni în devălmăşie a satelor Vidra, Scafari şi Căliman a demonstrat în instanță că primăria i-a luat ilegal terenul și l-a dat Consiliului Județean Vrancea.

În replică, Primăria Vidra a demarat o acțiune în februarie 2018 prin care vrea să anuleze documentele care au stat la baza punerii în posesie a obștii cu terenuri, pentru ca obștea să rămână fără suprafețele cu care a fost împroprietărită. Practic, autoritățile locale vor să își anuleze propriile documente, iar acțiunea a fost demarată după ce începuse să piardă disputa juridică pentru terenul de 3000 mp.

”Unitatea Administrativ Teritorială a Comunei Vidra, prin primar Pintile Silviu, susţinut de către viceprimar  Micu Nică, a formulat cerere de chemare în judecată împotriva Obştei de moşneni în devălmăşie a satelor Vidra, Scafari şi Căliman pentru ca instanţa de judecată să constate şi să dispună nulitatea absolută a Procesului – verbal de punere în posesie încheiat la data de 16.05.2005 în favoarea Obştei Vidra, Scafari şi Căliman , în baza căruia, primarul Micu Nică la aceea vreme, a aprobat şi semnat pentru retrocedarea terenurilor proprietatea obştei.

Prin această acţiune, aflată în curs de soluţionare, se urmăreşte confiscarea terenurilor obştei şi trecerea lor înapoi în domeniul public, adică în proprietatea Primăriei comunei Vidra, în condiţiile în care la data de 17.05.2010 Primăria comunei Vidra eliberează adeverinţa nr.3134/17.05.2010, prin care adevereşte că Obştea satelor Vidra, Scafari si Caliman a beneficiat de reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafaţa de 252,04 ha terenuri, din care 175,44 ha păsune cu respectarea legii şi că procesul verbal este valabil şi îşi produce efectele juridice până la emiterea titlului de proprietate”, a anunțat Bogdan Marica, președintele obștii.

-Publicitate-