Acuzații grave la adresa Spitalului Județean: o fetiță de 5 luni a fost trimisă acasă și a murit la câteva ore de pneumonie

0
-Publicitate-

Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani se confruntă cu acuzații grave, după ce o fetiță de numai 5 luni a murit pentru că nu i s-ar fi acordat atenția cuvenită. Tragedia a avut loc după ce, pe 6 decembrie, mama fetiței, din satul Ciușlea, comuna Garoafa, a fost la spital cu fetița..  Potrivit lui Lucian Constantin, cel care a dezvăluit cazul pe Facebook, medicii au stabilit că ar fi vorba doar de roșu în gât și i-au eliberat doar o rețetă cu Tantum verde.  Fetița a murit însă în scurt timp.

”Nepăsarea și așteptatul șpăgii omoară din nou. În data de 6 decembrie, o tânără din satul Ciușlea, din comuna Garoafa, s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe Sf. Pantelimon Focșani, cu fetița ei de numai 5 luni. După ce i s-a făcut doar  un control ”în gât” i s-a spus că fetița are roșu în gât, eliberându-i-se doar o rețetă de Tantum Verde. Când tânăra a cerut să fie internată i s-a spus că nu sunt locuri în spital și că nu e grav. Până a doua zi dimineața un îngeraș de numai 5 luni și-a primit perechea de aripi, trecând la cele sfinte, având PNEUMONIE în certificatul de autopsie. Nici măcar un control cu stetoscopul nu i s-a făcut. Nu vreți să știți ce înseamnă să îți pierzi primul copilaș, să te bucuri că ți s-a umplut casa de lumină și din neglijență sau incompetența unora să se dărâme casa pe tine”, a relatat Lucian Constantin.

Deocamdată, reprezentanții Spitalului Județean nu și-au exprimat un punct de vedere cu privire la acest caz. Din primele informații rezultată însă că fetița nu ar fi ajuns la UPU sau Pediatrie, ci ar fi fost consultată în Policlinică. 

-Publicitate-