Adolescentul care a violat un copil de 9 ani a fost reţinut. Acesta fusese eliberat recent din Centrul de Reeducare de la Târgu Ocna

0
35

Adolescentul în vârstă de 15 ani, din municipiul Adjud, cercetat de poliţie pentru că ar fi violat un copil de numai nouă ani, din aceiaşi localitate, a fost reţinut şi va fi propus instanţei pentru arestare preventivă. 

„Minorul în vârstă de 15 ani din municipiul Adjud, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de infracţiunii de viol, a fost reţinut pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentat instanţei, cu propunere de arestare preventivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Cătălina Murariu.

Grozăvia s-a petrecut în urmă cu trei zile în orașul de pe malul Trotușului. Inițial, puștiul a fost abordat de doi adolescenți, dar, la comiterea infracțiunii nu a participat decât unul dintre ei. 

Duminică seara, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Adjud au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că un băiat în vârstă de nouă ani, din Adjud, a fost abuzat sexual.

În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că în cursul zilei respective, în jurul orei 18,00, minorul s-ar fi întâlnit în faţa blocului cu doi tineri, în vârstă de 13, respectiv 15 ani, cu care ar fi plecat apoi de bunăvoie spre locuinţa unuia dintre ei. Băiatul în vârstă de nouă ani ar fi intrat în apartament doar cu tânărul de 15 ani, celălalt rămânând în scara blocului.

Adolescentul reţinut este recidivist, acesta fiind în atenţia poliţiei pentru numeroase fapte de furt comise pe raza municipiului Adjud, în locuinţe private, societăţi comerciale, dar şi în unităţi de învăţâmânt. Tânărul fusese eliberat în vară din Centrul de Reeducare Târgu Ocna, o închisoare destinată recuperării psihosociale a minorilor infractori, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani.