-Publicitate-

Doi reprezentanți ai Ministerului Sănătății au demisionat din Consiliul de Administrație al Spitalului Județean. Ana – Maria Dimitriu și Ciprian Epure spun că au renunțat la funcții pentru a lăsa Corpul de Control al Ministerului Sănătății să deruleze o anchetă fără a se spune că au influențat, în vreun fel, controlul. Singurul care a rămas în funcție este medicul Dragoș Cozma.

”Publicul trebuie să știe că asupra angajaților s-a pus o presiune uriașă, manifestată prin întocmirea de tot felul de liste de susținere și amenințări cu neplata salariilor sau altor drepturi, la care s-a adăugat o stare de nervozitate atât din partea cadrelor medicale, cât și din partea pacienților și aparținătorilor, creând un mediu neprietenos, care nu este propice actului medical. PSD-ul și acoliții lui din Spitalul Județean se comportă precum o jivină muribundă, care încearcă să rănească pe oricine în jur, dorind să facă rău cu orice preț. Chiar dacă este un război cu mafia PSD, nu dorim să facem victime colaterale. Angajații de la spital trebuie să știe că documentele privind plata salariilor sunt finalizate de mai multe zile, însă abia ieri, 17 februarie, au fost plătite salariile pentru că managerul actual, Constantin Mîndrilă, s-a preocupat de cu totul și cu totul alte lucruri”, arată Ana – Maria Dimitriu și Ciprian Epure într-un comunicat de presă.

Demisionarii din CA spun că nu este obligatoriu să ai o expertiză medicală pentru a face parte din conducerea spitalului, mai ales că nici managerul Constantin Mîndrilă, susținut de PSD, nu are nicio treabă cu acest domeniu.

”Considerăm că ne-am făcut datoria și am scos la iveală fuga de răspundere a managerului Constantin Mîndrilă și a fostului președinte al CA, Mihai Nedelcu, cei care nici până acum nu au pus la dispoziția CA-ului documentele solicitate de atâtea ori. Practic, au fugit cu actele din ultimii ani, astfel că avem motive serioase să credem că activitatea CA a fost una de fațadă. Avem informații că foștii reprezentanți ai CA, din vremea ministrului PSD Nicolae Bănicioiu, nu au participat la nicio ședință a CA derulată la Spitalul Județean. Lucru extrem de grav, de altfel. Cum poți fi eficient în lipsă? Are curaj conducerea spitalului să pună la dispoziția publicului tot ceea ce ține de activitatea Consiliului de Administrație de la Spital? Noi credem că nu pentru că ar ieși la iveală lucruri extrem de neplăcute. Dar toate chestiunile vor fi lămurite de Corpul de Control al Ministerului. Pentru moment, misiunea noastră se oprește aici”, mai spun Ana – Maria Dimitriu și Ciprian Epure

COMENTEAZĂ LA ACEST ARTICOL
-Publicitate-

Adaugă anunț Gratuit


Florăria Focșani