Ansamblul ”Țara Vrancei” a ”electrizat” spectatorii din Kazan, Federația Rusă

0
-Publicitate-

Ansamblul Folcloric ”Țara Vrancei” a susținut un nou spectacol în Federația Rusă, la Kazan, centrul administrativ al Republicii Tatarstan, în cadrul turneului de promovare a țării noastre, cu ocazia Zilei Naționale a României. Sala Casei de Cultură „Moskovskii”, cu 500 de locuri, a fost din nou plină cu spectatori, printre care și români care trăiesc în această regiune îndepărtată. Și de această dată ansamblul din Focșani a susținut un spectacol care i-a ridicat în picioare pe spectatori. Turneul are loc la inițiativa ambasadorului Vasile Soare, reprezentantul României în Federația Rusă, care este originar din comuna Vulturu.

”Ansamblul din Focșani a fost din nou magnific, a electrizat sala timp de aproape două ore, prin cântecele, recitalurile instrumentale și dansurile extrem de complexe și antrenante din regiuni diverse ale României. Maria Murgoci și compania au dat toate energie pentru spectacolul de la Kazan, care cu siguranță va fi ținut minte vreme îndelungată. Ne-am bucurat să vedem în sală câțiva români care trăiesc în Tatarstan, care pe dura spectacolului i-au ovaționat și aplaudat pe artiștii de Țara Vrancei, la sfârșitul spectacolului aceștia mulțumindu-ne că ”le-am adus România în Tatarstan”, unde trăiesc – unii temporar, iar alții definitiv. De asemenea, un grup de istorici tatari, pe care subsemnatul i-a cunoscut cu mulți ani în urmă, ne-a mulțumit și ne-a transmis felicitări pentru ideea proiectului de promovare în acest fel a României în Federația Rusă, impresiile lor despre calitatea spectacolului oferit fiind la superlativ”, a relatat ambasadorul Vasile Soare.

În deschiderea spectacolului, pe scenă alături de ambasadorul Vasile Soare a urcat și ministrul Culturii din Republica Tatarstan, care a apreciat modul inedit de promovare a României.

-Publicitate-