Cenaclul „Vatra Neamului” vine la Focșani, în Piața Unirii, pe 13 iulie

0
194

Dacă în regimul vechi comunist aveau să răsară zorii celebrului Cenaclu „Flacăra”, cu atât mai mult, acum, într-o societate schimbată prea mult de efectele pandemiei, o societate digitalizată, care și-a lăsat puternic amprenta mai ales asupra tinerilor, era nevoie de o altă renaștere, a unui cenaclu, care să fie aproape de tineri, să le insufle dragostea de țară și credință, temelia neamului românesc, transmisă de-a lungul timpului, de înaintașii noștri.

2010, este anul apariției, cu unic fondator – Marius Constantin Crețu, a Fundației prahovene Vatra Neamului, care are un Cămin de bătrâni pentru a îngriji pe cei care au clădit România și din septembrie acest an, cu ajutorul Lui Dumnezeu, și un Cămin de copii. Tot sub același nume, în Prahova, apare pentru câțiva ani și o publicație prin care se arătau valorile acestui neam, cu motto-ul lui Nichita Stănescu „suntem ceea ce iubim”.

Următorul proiect al Fundației Vatra Neamului, este acest cenaclu, în care muzica și poezia sunt elementele definitorii, aducând un suflu nou, într-o țară în care valorile culturale și creștine sunt oarecum vitregite, fiind o nevoie apăsătoare pentru realizarea unor astfel de evenimente cultural-artistice. La parastasul de la Tg. Ocna, în ziua când a fost celebrat Sfântul închisorilor, Valeriu Gafencu, ieromonahul Amfilohie Brânză, unul dintre duhovnicii neamului românesc al zilelor noastre, dă binecuvântarea realizării și reînființării unui nou cenaclu – Vatra Neamului.  

Astfel, în anul 2024, cenaclul reîncepe la Ploiești, locul unde în anii 80′ avea să aibă loc ultimul Cenaclu „Flacăra”. Următorul oraș în care vor răsuna cântările specifice momentului, este orașul Focșani. Viziunea Cenaclului „Vatra Neamului” este aceea de a se opri în diferite orașe ale țării, fiecare oraș, având drept țintă, promovarea artiștilor locali. Sub deviza eminesciană „Eu îmi apăr sărăcia și nevoile și neamul” și „Avem un singur punct cardinal- România”, Marius Constantin Crețu, alături de colaboratorii săi, invită publicul vrâncean, în data de 13 iulie 2024, orele 18.30, acolo unde cântările noului cenaclu vor răsuna cu bucurie, în Piața Unirii din Focșani.

 Prezentatorul evenimentului apolitic, este dr. Mihai Tîrnoveanu. Intrarea este liberă!