Centru multifuncțional la Mărășești înființat de urmașa unui constructor de la Mausoleul Mărășești

0
-Publicitate-

La Mărășești va începe construcția unui centru multifuncțional construit de Asociația Voluntariat pentru Viață, cu fonduri europene, prin Grupul de Acțiune Locală Siretul verde. Proiectul a obținut o finanțare de 234.000 de euro, cu TVA de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Inițiatorul înființării centrului este Any Mary Elisabeta Drăgan, asistent social de profesie, urmașa unui constructor care a lucrat la Mausoleul Mărășești.

”În 1920, după primul Război Mondial, o echipă de muncitori constructori din Cernăuți, ajung la Mărășești pentru a participa la construcția Mausoleului Eroilor de la Mărășești. Această echipă era condusă de Rudolf Sucoverschi, cel care rămâne la Mărășești își întemeiază o familie, continuă să construiască case (peste 40 de case din orașul Mărășești sunt opera lui Rudolf Sucoverschi) și are două fete. Elisabeta și Any Mary. Construiește și pentru cele două fete câte o casă. Any Mary o botează pe nepoata sa și îi lasă averea, neavând copii.
În anul 2016, Drăgan Any Mary Elisabeta, asistent social de profesie, hotărăște să construiască un centru social de zi, pe vechiul amplasament construit de străbunicul său, Rudolf Sucowerschi, în strada Ecaterina Teodoroiu nr.8 din orașul Mărășești”
, a anunțat Daniel Drăgan, coordonatorul proiectului.

În cadrul acestui centru va funcționa un cabinet de recuparare neuromotorie și motorie cabinet în care va profesa fizioterapeutul Bogdan Chiriș. De aceste servicii vor beneficia un număr de 2000 de cetățeni ai orașului Mărășești, dar și locuitori ai comunelor Suraia, Biliești și Movileni, acolo unde primarii acestor comune au semnat acorduri de parteneriat. Aceste servicii vor fi acordate cu titlul gratuit pentru o perioadă de doi ani printr-un proiect finanțat prin Programul Operațional Capital Uman, cu o valoare de peste 4,5 milioane lei.

-Publicitate-