CJSU a impus măsuri restrictive la Fitionești și Vînători

0
7

Luni, 7 decembrie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vrancea (CJSU) a impus măsuri restrictive în comunele Fitionești și Vânători, unde rata de infectare cu COVID-19 a ajuns la 4,72 și, respectiv, 4,58.

În cele două localități sunt interzise: toate activitățile care presupun prezența publicului în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte; organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in în aer liber, spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale; activitățile operatorilor economici de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor; activitatea a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

Măsurile se aplică în perioada 8-21 decembrie 2020, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

La nivelul localităților  Bilieşti, Ciorăşti, Gugeşti și Slobozia Ciorăşti, în care incidența cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori, sunt permise, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului: organizarea și desfășurarea activității cu public, în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte; activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor; activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare; activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc. Sunt interzise: organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in în aer liber, spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale.

Măsurile se aplică timp de 14 zile, în perioada 8-21 decembrie 2020, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

CJSU a stabilit și activarea Planului de acțiuni pentru eficientizarea capacității de gestionare a situației în localitățile unde rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori”, prin punerea în aplicare a Hotărârii C.J.S.U. Vrancea nr. 185 din 12.11.2020.