Dan Barna şi Alianţa USR PLUS ar susţine investitura unui Guvern PNL „cu câteva condiţii”

0
23

Alianţa USR PLUS ar putea susţine învestitura unui guvern Ludovic Orban dar „cu câteva condiţii” asumate şi adoptate de Parlament încă dinaintea votului de investitură, a declarat Dan Barna la Bacău.

„Poziţia Alianţei USR PLUS şi poziţia USR în parlament este aceea că putem discuta despre susţinerea învestiturii unui guvern Ludovic Orban doar în situaţia în care câteva condiţii foarte clare sunt asumate şi sunt adoptate de Parlament încă dinaintea votului de investitură. Vorbesc aici de alegerea primarilor în două tururi, pentru că este o reparaţie funcţională a democraţiei locale în România. (…) De asemenea, „Fără penali în funcţii publice”, iniţiativa pe care toată Romania o susţine, (…) de asemenea, recursul compensatoriu. (…) Iar cel de al patrulea element pe care îl vedem în faza aceasta de pre-învestitură a unui guvern este o dezbatere cu partidele guvernamentale în ceea ce priveşte propunerea de comisar european pe care România va face. (…) Acesta sunt condiţii pe care noi le vedem necesare pentru a putea susţine o guvernare minoritară, o guvernare care noi considerăm că va avea foarte multe dificultăţi”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Dan Barna.

Alianţa USR PLUS mai are în vedere şi alte teme, care vor fi discutate cu liderul PNL şi premierul desemnat. Ludovic Orban.

„Vor mai fi şi alte teme pe care le vom discuta cu premierul desemnat în ceea ce priveşte mandatul viitorului guvern, teme care sunt fundamental necesare, desfiinţarea Secţiei speciale, legile justiţiei, PNDL şi mecanismul acela de furt al banilor publici. Sunt mai multe teme despre care vom discuta în zilele următoare cu premierul desemnat şi care reprezintă obiective de strategie şi de necesitate urgentă pentru România”, a spus Dan Barna.