Deputații au votat eliminarea pensiilor speciale

0
57

Sesiune specială pentru eliminarea pensiilor speciale. Deputații au adoptat astăzi proiectul care îi lasă fără indemnizaţii de lux pe foştii parlamentari, magistraţi şi pe funcţionarii publici cu statut special. Aceasta, în condițiile în care grefierii au protestat astăzi și au discutat cu premierul. De asemenea, mai mulți magistrați au organizat proteste în ultimele zile. Deputații au votat pentru eliminarea pensiilor speciale. Au fost 247 de voturi „pentru” și 21 de abțineri.

PNL a votat astăzi, în plenul Camerei Deputaților, eliminarea pensiilor speciale. Deputatul Ion Ștefan a declarat că sunt unul dintre deputații liberali care au susținut, de la început, că politicienii care vin în Camera Deputaților sau la Senat nu trebuie să ia astfel de pensii și că parlamentarii trebuie să își asume ”meseria” de politician.
Pensia trebuie să se acorde numai pe principiul contributivității! Primești o pensie corelată cu cât ai muncit și, în niciun caz politicienii nu trebuie să beneficieze de tratament special.

Pensiile speciale au fost eliminate la vot cu 247 de voturi ”pentru” și 21 de abțineri.

PNL nu vrea eliminarea indemnizațiilor pentru sportivi și pentru oamenii de cultură, însă nu poate fi de acord cu ”îmbuibarea” politicienilor”.
 
Deputat PNL de Vrancea Ion Ștefan