Doi polițiști formează o echipă de succes antrenor – sportiv la la taekwondo

0
9

”Campionii nu se nasc în sălile de sport. Campionii sunt făcuţi din ceea ce au mai adânc sădit în ei: o dorinţă, un vis, o chemare”.

Alexandru a început să practice taekwondo în anul 2010, în cadrul clubului  înființat de antrenorul său, Adrian Dochioiu, care peste ani avea să îi fie și coleg de serviciu.  ”O dorinţă, un vis, o chemare” – pasiunea, chemarea pentru meseria aleasă i-a fost practic insuflată de către tatăl său, fost polițist, dar și de rude sau prieteni apropiați ai săi, polițiști.

În prezent, colegul nostru are o dublă legitimare ca și sportiv, în cadrul a două cluburi din municipiul Focșani. Câștigător a numeroase medalii la concursuri naționale și internationale, anul trecut, când încă era student al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, Alexandru a fost nominalizat la Gala Laureaților Sportului Vrâncean ca ” tânără speranță olimpică”.

În anul 2019, la Cupa României, Alexandru a obținut locul I iar la Campionatul Național , locul III.

Anul acesta, pe 31 octombrie, colegul nostru a confirmat această nominalizare, obținând locul I la Campionatul Național și titlul de campion național, categoria +87 kg. Duminică, 1 noiembrie a.c. au avut loc întrecerile Cupei României la taekwondo unde Alexandru a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, câștigând locul I.

Antrenorul …

Adrian Dochioiu practică taekwondo din 1 noiembrie 1994, actualmente centura neagra 5 Dan în Taekwondo. A absolvit Academia de Poliție (2000-2004), perioadă în care a practicat Kick Boxing și Ju-Jitsu în cadrul Academiei de poliție ”Alexandru Ioan Cuza”. În anul 2008 a absolvit Centrul Național pentru Formarea și Perfecționarea Antrenorilor – Școala Națională de Antrenori, specializarea TAEKWONDO.

De asemenea, la Institutul de Studii pentru Ordine Publică a absolvit Cursul post-universitar instructori Arte Marțiale, unde a avut ocazia să lucreze cu doi „corifei” ai artelor marțiale din România: Ciprian Sora și antrenorul acestuia, Nelu Gârbea. Mai apoi, în 2015, a dorit să vadă cum arată acest sport la cel mai înalt nivel și astfel a urmat un curs de instructori în Republica Coreea.

În calitate de antrenor, a obținut nenumărate medalii la concursurile naționale și internaționale cu sportivii antrenați, însă ”performanța lui Alexandru Iancu este cea mai mare realizare de până acum”.

Cu modestia ce-l caracterizează, colegul nostru Adrian Dochioiu afirmă: ”Nu ne oprim aici, mergem înainte! În perioada 30-31 ianuarie 2021, la Sofia, se va desfășura Turneul European de Calificare la Jocurile Olimpice Tokyo 2021. Acolo ne dorim să ajungem și avem șanse, pentru că Alexandru Iancu și-a dovedit valoarea la categoria lui de greutate. Sperăm să se alinieze astrele …”.

”Talentul câştigă jocuri, dar lucrul în echipă câştigă campionatul.” – urăm succes echipei antrenor-sportiv pe viitor, cu siguranță nu va fi ușor, dar siguranță va cu merita!

Comunicat de presă IPJ Vrancea