DSP Vrancea a efectuat 1258 teste în ultima săptămână

0
6

Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul DSP Vrancea, au prelevat și prelucrat, cu aparatul RT-PCR, în perioada 9  – 15 ianuarie 2021, 1258 teste. Pe zile, situația testelor efectuate a fost următoarea: sâmbătă, 9 ianuarie – 194 teste, duminică, 10 ianuarie  – 83 teste, luni, 11 ianuarie – 61 teste, marți, 12 ianuarie – 133 teste, miercuri, 13 ianuarie – 308 teste, joi, 14 ianuarie – 210 teste, vineri, 15 ianuarie – 269 teste.

Direcția de Sănătate Publică Vrancea recomandă cetățenilor și instituțiilor din județ respectarea în continuare  a măsurilor de organizare a activităţii, în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

– În permanență purtați mască de protecție în spațiile închise (spații publice, loc de muncă)! Pentru o protecție eficientă masca trebuie să acopere atât nasul cât și gura.

– Evitați aglomerările, atât incintele cât și aglomerările din aer liber! În cazul în care nu le puteți evita, asigurați-vă că purtați masca de protecție!

– Mențineți distanța fizică față de celelalte persoane!

– Mențineți igiena riguroasă a mâinilor, prin spălarea cât mai frecventă cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde sau dezinfectarea cu substanțe pe bază de alcool!

– Evitați atingerea ochilor, nasului și gurii cu mâinile neigienizate!