Echipele de la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea“ Focşani,  Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu“ Focşani, Colegiul Tehnic „Ion Mincu“ din Focșani și Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza-Panciu” s-au calificat la etapa națională a Concursului „Ştiu şi aplic”

0
81

În urma derulării proiectului  „Valenţele culturale ale securităţii şi sănătăţii în muncă” pentru formarea unei culturi de prevenire în rândul tinerilor din licee şi şcoli profesionale”,  în data de 30.03.2024, Inspectoratul Teritorial de Muncă Vrancea în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea a organizat, la Colegiul Tehnic „Ion Mincu“ din Focșani, concursul judeţean „Ştiu şi aplic – Securitatea şi sănătatea în muncă se dobândeşte de pe băncile şcolii”  în scopul promovării în rândul tineretului a disciplinei Securitate şi sănătate în muncă.

„Introducerea disciplinei Securitate şi Sănătate în Muncă în învăţământul preuniversitar constituie o componentă cheie în dezvoltarea culturii de prevenire a riscurilor, prin învăţarea de către tineri a modului de a lucra în condiţii de securitate şi sănătate. Centrele de învăţământ pot contribui decisiv la scăderea ratei de accidentare a tinerilor lucrători, prin informarea şi educarea tinerilor în ceea ce priveşte securitatea şi sănătatea în muncă în cadrul unei discipline cu acelaşi nume”, au precizat, într-un comunicat de presă, reprezentanții ITM Vrancea.

După finalizarea concursului judeţean, care s-a desfășurat în data de 30.03.2024, la Colegiul Tehnic „Ion Mincu“ din Focșani,  s-au calificat pentru etapa naţională,  echipele ocupante ale locului I de la 4 secțiuni  (teoretică-ciclu inferior, tehnologic-ciclu inferior și superior și învățământ profesional), constituite din elevi de la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea“ Focşani,  Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu“ Focşani, Colegiul Tehnic „Ion Mincu“ din Focșani și Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza-Panciu”.

„Etapa naţională a concursului se va desfaşura la Colegiul Tehnic ,,Gheorghe Asachi“  din Iaşi în perioada  17-19 mai 2024. Felicităm toate echipele participante la concurs și le urăm succes celor calificați la etapa națională a concursului”, se arată în același comunicat.