Euroins a intrat in faliment. Polițele de asigurare mai sunt valabile 90 de zile

0
-Publicitate-

Societatea de asigurări Euroins a intrat în faliment, după ce în luna martie Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a cerut insolvența firmei. În aceste condiții, polițele sunt valabile 90 de zile, până pe data de 8 septembrie 2023.

„Tribunalul Bucureşti a confirmat astăzi starea de insolvenţă constatată de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin Decizia nr. 262/17.03.2023. După ce Curtea de Apel Bucureşti a respins, în două rânduri, solicitarea Euroins România Asigurare Reasigurare SA de a suspenda aplicarea deciziei ASF, Tribunalul Bucureşti a hotărât să deschidă procedura falimentului societăţii de asigurare.

În acest context, potrivit legislaţiei în vigoare, ASF anunţă că poliţele de asigurare emise de Euroins România mai sunt valabile 90 de zile începând de astăzi, respectiv până la data de 8.09.2023 (exceptând poliţele de garanţii, pentru care termenul de valabilitate este de 150 de zile şi se împlineşte la data de 7.11.2023)”, se arată într-un comunicat al ASF:

După aceste termene, poliţele emise de Euroins România încetează de drept. Persoanele care care au suferit daune acoperite de poliţe de asigurare emise de Euroins România (atât daune provocate de terţi asiguraţi RCA la societate, cât şi daune acoperite de alte tipuri de asigurări), cât şi clienţii societăţii, care solicită returnarea parţială a primei de asigurare, se vor adresa Fondului de Garantare a Asiguraţilor.

-Publicitate-