Încep schimbările la Spitalul Județean: trei liberali au fost numiți în Consiliul de Administrație

0
-Publicitate-

PNL vrea să îl schimbe pe managerul Constantin Mîndrilă de la conducerea Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani, împotriva căruia liberalii s-au exprimat de mai multe ori public de la când au ajuns la guvernare. Un prim pas pentru preluarea conducerii celei mai mari unități medicale din județ a fost schimbarea a trei membri ai Consiliului de Administrație, care reprezintă Ministerul Sănătății.

Astfel, luni Ministerul Sănătății a numit luni trei noi reprezentanți în Consiliul de Administrație. Aceștia sunt:

Dragoș Cătălin Cozma, medic stomatolog, vicepreședinte PNL Focșani

Alexandru Ciprian Epure, consilier județean PNL

Ana – Maria Dimitriu, consilier local PNL în Consiliul Local Focșani

 

Cei trei  i-au înlocuit pe Laura Petcu, Georgiana Lăutaru și Andrei Bucșan. În CA au statut de invitat Constantin Mîndrilă, Maria Săpunaru (Colegiul Medicilor) și Claudiu Grosu (Sindicatul SANITAS)

Consiliul de Administrație este condus de Mihai Nedelcu, consilier local PSD în Consiliul Local Focșani. Cei trei liberali au majoritatea în Consiliul de Administrație, în condițiile în care CA, cel puțin teoretic, conduce de fapt Spitalul Județean.

Spitalul Județean se află în subordinea Ministerului Sănătății, deoarece Consiliul Județean Vrancea a fost singurul din țară care a refuzat să preia un spital județean. După instalarea Guvernului Orban, la inițiativa lui Marian Oprișan, Consiliul Județean a solicitat Ministerului Sănătății să preia în subordine unitatea medicală, invocând faptul că situația spitalului s-ar fi îmbunătățit considerabil în ultimii ani.

Planul PNL este ca, deocamdată, spitalul să rămână la Ministerul Sănătății și, eventual, să îl schimbe pe Constantin Mîndrilă dacă se va putea. La alegerile locale, liberalii vor să câștige alegerile pentru Consiliul Județean și abia atunci spitalul să ajungă subordinea administrației județene.

-Publicitate-