Ion Ștefan a ”spânzurat” de grindă alianța cu USR

0
629

Campania electorală din Vrancea, destul de liniștită până acum, a marcat o nouă bornă a politicii locale: deputatul Ion Ștefan, președintele Forța Dreptei Vrancea, i-a eliminat din materialele electorale pe colegii de alianță de la USR.

Alianța Dreapta Unită a adus împreună în Vrancea oameni politici care nu au fost în cele mai bune relații în ultimii ani. Deputatul Ion Ștefan a spus tot timpul că a pierdut alegerile pentru Primăria Focșani din anul 2020 din cauza USR, care nu l-a susținut. Deși Forța Dreptei este partidul mai mic în alianță, cel puțin în sondaje, în Vrancea polul de putere s-a concentrat la deputatul Ion Ștefan, datorită ”forței” financiare a acestuia.

”Nepotrivirile” dintre FD și USR se văd în ultimele materiale electorale ale ADU, apărute după unele neînțelegeri între parteneri. Astfel, din listele de consilieri publicate au ”dispărut” candidații USR, printre care Alexandra Tătaru, actualul viceprimar al Focșaniului  și consilierul județean Ionuț Carabă, președintele USR Vrancea.  

”Epurarea” candidaților USR vine în contextul în care organizația locală părea și așa destul de stingheră în relația cu cei de la Forța Dreptei.