Ion Ștefan: Am votat pentru extinderea vârstei până la care se poate acorda concediu și indemnizație pentru îngrijirea copilului bolnav

0
-Publicitate-

Camera Deputaților a votat pentru extinderea vârstei până la care se poate acorda concediu și indemnizație pentru îngrijirea copilului bolnav. Printre susținătorii modificării a fost și deputatul Ion Ștefan (Forța Dreptei).

”Am votat astăzi, în plenul Camerei Deputaților, extinderea vârstei până la care se poate acorda concediu și indemnizație pentru îngrijirea copilului bolnav. Un vot necesar, uman, părintesc, prin care vârsta a fost modificată de la 7 ani, care este în prezent, la 12 ani, după cum am convenit la vot.

Modificarea despre care fac referire se aplică Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005, privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate.

„(1) Asigurații au dreptul la concediu și indemnizație pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 12 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afecțiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani””, a arătat deputatul Ion Ștefan.

-Publicitate-