Ionuț Filimon, noul primar din Soveja, vrea să înființeze Puncte Gastronomice Locale în comună

0
10

Ionuț Filimon, primarul comunei Soveja, vrea să înființeze Puncte Gastronomice Locale prin care locuitorii comunei să își comercializeze mâncărurile pe care le fac în gospodării.

”Am curajul să afirm că Soveja va fi prima localitate din Vrancea care va lansa un astfel de curent. Ce înseamnă PGL? Promovarea și comercializarea produselor autohtone, mai pe scurt, orice gospodar își poate vinde bucatele preparate în casă turiștilor care îi vor trece pragul. Soveja are istorie, dar are și o tradiție culinară pe care trebuie să o promovăm, gustul bucatelor sovejenești fiind la mare căutare.

Cașul afumat, zacusca de ghebe, râșcovii murați sau cu brânză, ciorba de cocoș, plăcinta cu brânză, dulceața de zmeură, siropul de brad, sunt doar câteva dintre rețetele noastre tradiționale, care sunt convins că reprezintă un prim pas în relansarea turismului în Soveja”, a anunțat Ionuț Filimon.

Primarul din Soveja a anunțat că, împreună cu reprezentanții Agenției Naționale a Zonei Montane, a stabilit o întâlnire de lucru, pentru joi, 5 noiembrie, în comuna Vama Buzăului, județul Brașov pentru a vedea cum funcționează un Punct Gastronomic Local.