Iulian Nica, fostul primar al orașului Panciu, condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare. Sentința nu este definitivă

0
-Publicitate-

Magistrații Judecătoriei Tecuci l-au condamnat pe Iulia Nica, fostul primar al orașului Panciu, la o pedeapsă de 5 ani și de 4 luni de închisoare, în dosarul care a punct carierei sale în administrație în 2020. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Dosarul a ajuns la Tecuci după ce fostul primar a solicitat strămutarea cauzei.

Iulian Nica a fost reținut și, ulterior, arestat în martie 2020, fiind acuzat de mai multe infracțiuni. Acesta se afla în funcția de primar din anul 2013, când a murit  Ion Petre, fostul primar al orașului, în timpul mandatului căruia a fost viceprimar.

Magistrații Judecătoriei Tecuci l-au condamnat pe fostul primar de Panciu pentru șantaj, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu, instigare la delapidare, instigare la fals intelectual. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, Iulian Nica ar putea avea de plătit și sume importante de bani dacă hotărârea va rămâne definitivă. Este vorba de daune morale de 5000 de euro către Muntu Gabriel, peste 134.000 lei  Primăriei Panciu și peste 24.000 lei SC DUSPI SERV PANCIU SRL, firma primăriei.

Soluția pe scurt a Judecătoriei Tecuci:

.În baza art. 207 alin.(l), (2) ?i (3) Cod penal cu aplic. art. 35 alin. (1) Cod penal, raportat la art. 131 din Legea 78/2000 (4 acte materiale) , condamnă pe inculpatul Nica Iulian la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj. În baza art. 297 alin. (1) Cod penal cu aplic. art. 35 alin. (1) Cod penal (13 acte materiale), condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. În baza art. 47 Cod penal cu ref. la art. 297 alin. 1 Cod penal, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal (5 acte materiale) condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu . În baza art. 47 Cod penal cu ref. la art. 295 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la delapidare. În baza art. 47 Cod penal cu ref. la 321 al.l Cod penal, condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals intelectual . În baza art. 47 Cod penal cu ref. la 321 alin. 1 Cod penal, cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals intelectual. În baza art.38 al.1 CP şi art. 39 lit.b CP, contopeşte pedepsele stabilite, urmând ca inculpatul Nica Iulian( să execute pedeapsa cea mai grea, şi anume aceea de 2 ani şi 8 închisoare sporită la 5 ani şi 4 luni închisoare în stare de deten?ie. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.66 al.1 lit.a şi b Cp pe o perioadă de 3 ani. Aplică inculpatului, pe durata prevăzută de art. 65 alin 3 Cp, pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 al. 1 lit a şi b Cp. În baza art. 396 alin. (1), (5) raportat la art. 16 alin. (1) lit. a C.p.p, achită pe inculpatul Nica Iulian pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la delapidare, prev. de art. 48 alin. 1 Cod penal cu ref. la art. 295 alin. 1 Cod. II.

-Publicitate-