Lecții de salvare a vieții oferite elevilor din Mărășești

0
246

Joi, 21 martie, Școala Gimnazială nr.2 din Mărășești a găzduit o prezentare specială în cadrul proiectului „Primul Ajutor – Salvează Vieți”.  Elevii claselor a IV-a A, a II-a A și a VII-a B au fost captivați de o serie de lecții, cu o abordare interactivă și informativă, dar și cu demonstrații practice de acordare a primului ajutor în situații diverse și critice. Elevii au fost încurajați să învețe și să exerseze tehnici esențiale de prim ajutor, cum ar fi acordarea ajutorului în caz de înec sau acordarea resuscitării cardio-pulmonare (CPR), folosind un manechin special destinat acestui scop.

Alături de profesor Buzatu Raluca și eleva Bodea Elena din cadrul Școlii Postliceale Sanitare ”Hipoccrate” din Focșani, s-a implicat și voluntara Corpului European de Solidaritate, Diana Țârlea, din cadrul Asociației Voluntariat Pentru Viață. De asemenea, au fost prezenți și profesorii școlii gazdă: prof.dr. Silivestru George Ștefan, prof. înv. primar Adina Munteanu, prof. înv. primar Necula Cristina, care au sprijinit desfășurarea acestui proiect crucial pentru comunitate.

„Această inițiativă nu este doar un simplu eveniment, ci un pas important în educarea comunității în domeniul primului ajutor. Accentuăm importanța acumulării unor astfel de cunoștințe pentru elevi, deoarece acestea pot face diferența între viață și moarte în momente critice”, au subliniat organizatorii evenimentului.