Liberalul Ionel Budeanu revine în competiția pentru Primăria Andreiașu și vrea să facă echipă cu Dragoș Ciobotaru, candidatul la președinția Consiliului Județean

0
156

Cu o experiență de primar de 4 mandate și consilier local din 2016 până în prezent, Ionel Budeanu revine în competiția pentru Primăria Andreiașu de Jos pentru a finaliza proiectele pe care le-a lăsat “la cheie” actualei administrații, proiecte care au întârziat nepermis de mult.

Modernizarea localităților din comuna Andreiașu de Jos se poate realiza doar cu o administrație liberală performantă, cu bună-credință și viziune pentru viitor. Ionel Budeanu a dovedit că a condus comuna fără să alimenteze tensiuni și conflicte și fără să împartă oamenii în “ai lor” și „ai noștri”.

Apa, drumurile, economia locală și independența energetică sunt punctele cheie ale programului său de primar, și este pregătit să le pună în practică cu sprijinul actualei și viitoarei echipe de la conducerea județului.

Ionel Budeanu:  “Dragoș Ciobotaru va fi următorul președinte al Consiliului Județean Vrancea și îmi propun să realizăm la Andreiașu de Jos, în parteneriat cu județul, investiții masive pentru a moderniza această zonă și a opri scăderea populației și plecările în străinătate. Vom reuși acest lucru și chem toți oamenii din comună să ne fie parteneri în acest proiect de modernizare a comunei Andreiașu de Jos. Tot ce îmi propun să fac, voi realiza cu fonduri europene. După aprobare sunt sigure, iar sursa de finanțare este asigurată. Tot ce am început, în mandatele anterioare, s-a realizat cu fonduri de la Uniunea Europeană”.

Proiectele lui Ionel Budeanu pentru comuna Andreiașu de Jos

 

Apa

  • Alimentarea cu apă este prioritatea zero a lui Ionel Budeanu: “Trebuia prevenită criza de apă, pentru că ne confruntăm cu acești ani secetoși și asta se știa din prognoze. Îmi propun modernizarea alimentării cu apă și captarea de noi izvoare: Pârăul Rece, Gârbova, Brusturiș și Poienile Mândrei”.
  • Verificari pe aducțiunea alimentarii de apă Titila în care populația are apa o zi pe săptămână și suplimentarea cu un alt izvor de la punctul Cariera.

Drumurile

În privința infrastructurii rutiere, Ionel Budeanu propune:

  1. Asfaltare drumuri de interes local: Torcea, capătul de drum Andrei Georgeta, Fața Titilei, la Negru Mircea, Ceiru, Satu Nou și Budeni.
  2. DN Andreiasu de Jos – Butucoasa. “Este urgentă asfaltarea drumului național de 8 km, Andreiasu de Jos – Butucoasa. Da, este un drum național, dar dacă nu stai pe capul lor nu obții nimic. Primarul trebuie să insiste, să se lupte, să ceară sprijin, să convingă Drumurile Naționale să investească pe această porțiune de drum”, spune Ionel Budeanu.
  3. Asfaltarea drumului spre biserica satului Andreiasu de Sus;
  4. Finalizarea proiectelor lăsate actualei administrații. “O porțiune de 350 de metri din drumul Andreiașu de Jos – Andreiașu de Sus a rămas neasfaltată, pentru că a modificat proiectul și nu a mai putut acoperi cu asfal toată lungimea drumului”, arată Ionel Budeanu.
  5. Asfaltarea drumului din Satul Hotaru pe o lungime de 800m .

Economia locală

 

Ionel Budeanu propune deschiderea unui birou în primărie care să-i ajute pe oameni să acceseze fondurile europene. Există multe familii care vor să investească în creșterea animalelor. “Pentru a încuraja zootehnia, îmi propun să readuc islazurile din comună la starea la care le-am lăsat în 2016. În acest moment sunt neîngrijite, se vede acest lucru cu ochiul liber. S-au încasat banii de la APIA și doar atât. Pentru starea islazurilor, APIA a dat penalizări și s-au tăiat din fonduri. Vreau să-i încurajăm pe adevărații crescători de animale; s-a împuținat numărul de animale pentru că persoanele care ar dori să investească în zootehnie nu primesc în concesiune așa cum spsune legea, în funcție de numărul de animale”, spune Ionel Budeanu.

Creșterea nivelului arendei

 Un punct important din programul său este negocierea  cu unitățile agricole pentru creșterea nivelului arendei. Arenda trebuie să fie de minim 1000 kg cereale pentru toți proprietarii ce dețin teren la câmpie.

 Independența energetică a comunei

“Cel mai mare vis al meu este să fac un proiect astfel încât Comuna Andreiașu să devină independentă energetic. Vreau să investim, cu fonduri europene, într-un parc cu panouri fotovoltaice. Dacă reușim să facem comuna Andreiașu independentă energetic, facturile cetățenilor scad de 5 până la 10 ori. Este foarte important ca omul să aibă energie electrică ieftină și dacă reușim, vom mai lua bani și de la Electrica”, propune Ionel Budeanu.

 Educație de calitate: Construirea unei școli noi în Andreiașu de Jos.

Prevenirea inundațiilor: Îndiguirea pârâului Arșița,  la întrarea în sat pana la Milcov, care din alte motive nu a fost modernizat cu toate ca au fost primiți bani pe calamități.

 Reabilitarea rețelei de iluminat public, la care nu s-au mai făcut intervenții din anul 2016.

Crearea unui post și angajarea unui specialist la urbanism, pentru ca cetățenii să nu mai fie nevoiți să meargă la Focșani pentru autorizații.

Lista candidaților PNL pentru Consiliul Local al comunei Andreiaşu de Jos: Budeanu Ionel, Sprincenatu Toader-Tudorel, Mocanu Costică, Jitea Victor, Frangu Ştefan, Barbu Ioana, Cătănoiu Ion, Petreanu Stanciu, Cristian Stan, Dobre Ştefan, Voinea Elena.

 

(Realizat de SC Mab Cons Media SRL  la comanda PNL Vrancea. Cod mandatar financiar 21240015)