Liberalul Liviu Bostan candidează la Camera Deputaților după o experiență bogată în administrația și politica județeană

0
11

Liviu Bostan candidează la Camera Deputaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie, după ce a devenit cunoscut ca politician încă din anii 90 și a acumulat o experiență bogată în administrație, politic, dar și în mediul privat. Candidatul PNL s-a remarcat în ultimii ani prin activitatea de consilier județean, unde a fost unul dintre politicienii care au luat constant poziție împotriva derapajelor pesedistului Marian Oprișan.

”Sunt un om cu vechi și puternice convingeri de dreapta. Cred că România trebuie să fie capitalistă, integrată deplin în spaţiul european şi nord-atlantic, întemeiată pe respectul și apărarea valorilor democratice. Am convingerea că statul român trebuie să fie minimal, dar cu instituții puternice. Am căpătat experiență în administrația publică centrală și locală ca viceprimar al municipiului Focșani și consilier județean. Cunosc problemele județului Vrancea, dar și posibilitățile de dezvoltare. Am o experiență importantă și în sectorul privat și non-guvernamental și pun preţ pe antreprenoriat, asumarea de riscuri, inovaţie şi creativitate.

M-am născut și am fost educat până la vârsta de 14 ani la țară cunoscând gândirea, modul de viață și obiceiurile țăranilor. Sunt proprietar de pământ și cunosc problemele agricultorilor. Experiența de profesor de matematică, inspector școlar, președinte al comitetului de părinți și de membru al CA al unui colegiu național mi-a dat abilitatea de a comunica și de a mă face înțeles. Cunosc frământările din educație din ambele perspective: ale educatorilor, dar și al beneficiarilor educației (elevi, studenți, părinți, angajatori etc).

Candidez pentru a legifera drept și în folosul celor care produc valoare suplimentară, pentru legi care să deparaziteze administrația și să întrerupă selecția negativă în clasa politică”, spune Liviu Bostan despre candidatura sa.

În vârstă de 54 de ani, Liviu Bostan este absolvent al Facultății de Matematică din cadrul Universității București. De asemenea, liberalul are și studii postuniversitare de management și alte specializări. Liviu Bostan a fost profesor de matematică în perioada 1989 – 1997, inspector școlar în perioada 1997 – 1998, apoi viceprimar al Focșanului în perioada 1998 – 2000. După aceea, acesta a lucrat o lungă perioadă de timp în mediul privat, în domeniul asigurărilor. Din 2017 a fost consilier la Camera Deputaților, din noiembrie 2019 a fost consilier al ministrului Lucrărilor Publice, iar în prezent este președinte al Institutului Național de Administrație, cu rang secretar de stat.

Liviu Bostan este un politician cu experiență și a activat în permanență în partea dreaptă a eșichierului politic. Înainte de 2000, acesta a fost membru PNȚCD, unde a fost  președinte al organizației municipale. În 2008 a revenit în politică, în PDL, ulterior în PNL, prin fuziunea celor două partide. Din anul 2012 Liviu Bostan a fost consilier  județean, unde s-a remarcat prin activitatea sa, chiar dacă a fost în opoziție. Din 2015, acesta este prim vicepreședinte al PNL Vrancea. Liviu Bostan este căsătorit și are două fiice.

Articol realizat de SC Mab Cons Media SRL la comanda PNL Vrancea. Cod mandatar financiar: 11200025