Liceul Teoretic ”Ioan Slavici” din Panciu a sărbătorit 73 de ani de existență

0
71

În Liceul Teoretic ”Ioan Slavici” din Panciu a sărbătorit 73 de ani de existență, pe 17 și 18ianuarie. Festivitatea prilejuită de aniversarea instituției de învățământ a avut loc vineri, 17 ianuarie  și a reunit  elevi, cadre didactice, absolvenți, profesori pensionari, oficialități locale.

În deschidere, directorul Andrei Igor Manovici a oferit primarului Iulian Nica o medalie aniversară și o diplomă de excelență pentru investițiile majore din domeniul educației, modernizarea Liceului Teoretic ”Ioan Slavici” și sprijinul adus desfășurării activității educative a instituției.

 „Sărbătoarea liceului reprezintă un moment în care lăsăm modestia deoparte, analizăm performanţele şi privim cu încredere spre viitor! Avem profesori de elită și elevi care confirmă pregătirea de la orele de curs, onorând liceul, dar și comunitatea, cu premii obţinute la concursurile şi olimpiadele județene și naționale! Ziua liceului este și momentul în care sărbătorim actualii profesori și ne amintim cu recunoștință de profesorii de ieri, care au pus mai presus de orice calitatea, seriozitatea, dăruirea, respectul și, nu în ultimul rând, profesionalismul! Atât ei, cât și generațiile de dascăli care i-au urmat, au făcut ca Liceul Teoretic Ioan Slavici Panciu să fie, astăzi, unul dintre cele mai renumite și apreciate licee din țară!“, a declarat primarul Iulian Nica, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Panciu.

În cadrul festivității, colectivul redacțional al revistei ACTUALIS, coordonat de profesorii Elena și Andrei Igor Manovici, a prezentat numărul 17 al publicației, iar consilierul educativ Daniela Gavril a realizat o retrospectivă a performanțelor și activităților extrașcolare din anul 2019.

Evenimentul a prilejuit și o reîntâlnire cu o parte dintre absolvenți. Anul acesta, au răspuns invitației organizatorilor Cristi Șerban, Adelina și Eduard Stoica, Andreea și Emanuel Nica. Ei și-au reamintit cu emoție de anii de liceu și au povestit despre drumul pe care l-au parcurs de la absolvire până în prezent.

Festivitatea a inclus și un program artistic. Acesta a fost deschis de un recital de poezie și muzică dedicat poetului național, Mihai Eminescu, urmat de scenete din opera scriitorilor Ioan Slavici și Ion Luca Caragiale, sărbătoriți în luna ianuarie. Momentele muzicale au fost susținute de Giada Giardinelli și de Trupa LOOKOUT, iar momentul de dans a fost oferit de elevii Denisa Bandrabur și Sebastian Crucianu. Profesorul de educație muzicală  Cosmin Dragomir și formația ”Clasic Band” au interpretat cântece din repertoriul românesc și internațional. Imnul liceului, intonat de Corul de Cameră ”Cantabile”, pregătit de directorul Andrei Igor Manovici, a încheiat festivitatea împlinirii a 73 de ani de la înființarea instituției de învățământ păncene.

Ca în fiecare an, de Zilele Liceului, a fost comemorat și scriitorul Ioan Slavici. Slujba de pomenire, prilejuită de împlinirea a 172 de ani de la nașterea lui, a avut loc sâmbătă, 18 ianuarie 2020, la Biserica Sf. Apostoli ”Petru și Pavel”. La eveniment au participat elevi și profesori, alături de care a fost prezent și primarul Iulian Nica. Aceștia au aprins lumânări, au depus o coroană de flori și s-au recules la mormântul scriitorului.