”Magia Crăciunului” s-a transformat la CJ într-o ”magie” de scandal, limbaj deplasat și plângeri penale

0
512

Majorarea bugetului activității ”Magia Crăciunului” a provocat un derapaj al limbajului folosit de Marian Oprișan la ședința de marți a Consiliului Județean Vrancea. La proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului CJ s-a propus, printre altele, creșterea de la 100.000 lei la 950.000 lei a sumei pentru activitatea prin care CJ vrea să promoveze lectura în rândul elevilor de gimnaziu. Această creștere a fost criticată de consilierii PNL, care au acuzat că doar o acțiune de imagine, dar și pentru că rezultatele execuției bugetare sunt foarte slabe.

”Ne propuneți o rectificare negativă de 11 milioane de lei din fonduri europene. În schimb, ne propuneți o rectificare pozitivă pentru Magia Crăciunului. Noi nu am încasat fonduri europene de 1,4 milioane lei și dumneavoastră ne propuneți să dăm 1,6 milioane lei pentru Magia Crăciunului și Vrancea Dalbă”, a spus consilierul județean PNL Emilian Diaconu.

În replică, Marian Oprișan a spus că 2019 a fost declarat ”Anul cărții” de către președintele Klaus Iohannis și că vor fi date mii de cărți copiilor claselor V – VIII- din Vrancea, care vor fi aduși la Sala Polivalentă din Focșani pe parcursul a trei zile. Enervat însă de liberalul Adrian Crețu, care a susținut că este o acțiune de imagine, Oprișan a avut un derapaj al limbajului.

”O țineți în gură cu Magia Crăciunului, trebuie să știe cetățenii despre ce este vorba”, a spus Oprișan, după care a trecut la explicat cum le-a făcut plângeri penale șefilor Inspectoratului Școlar Județean Vrancea. Șeful CJ a afirmat că PNL i-a băgat ”într-o belea cât casa” pe șefii IȘJ.

”Vă anunț că azi am făcut plângere pentru abuz în serviciu, fals și uz de fals inspectorului școlar general și inspectorului școlar general adjunct pentru că împiedică aducerea la îndeplinire a unei hotărâri a autorității deliberative”, a  anunțat Oprișan.

Criticat de liberali pentru limbajul folosit, șeful CJ a ținut să se remarce la adresa consilierului Adrian Crețu. Acesta a intrat în vizorul lui Marian Oprișan la ședința precedentă pentru că avea o vestă galbenă, iar acum a venit costumat într-o cămașă galbenă, cu vestă albastră.

”După ce ați venit iar îmbrăcat în ședința CJ ca și cum ați fi dat de mâncare la găini … Luați-vă un costum. Vă dăm noi un costum”, a cuvântat baronul, îmbrăcat la patru ace, arătând încă o dată că haina nu îl face pe om.