Măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare pun în pericol reabilitarea Cazinoului din Constanța

0
-Publicitate-

Reabilitarea Cazinoului din Constanța este pusă în pericol de măsurile luate de Guvern pentru reducerea cheltuielilor bugetare, atrage atenția deputatul Ion Ștefan (Forța Dreptei). Constructorii nu mai pot fi plătiți, iar termenul de finalizare nu poate fi respectat în aceste condiții.

”Incompetența fiscală a Guvernului Ciolacu-Ciucă duce la colaps: simbolul litoralului românesc, Cazinoul din Constanța, poate pica din cauza prostiei guvernanților. OUG 90/27 octombrie 2023 privind aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 în vederea încadrării în ținta de deficit bugetar asumată prin Programul de convergență și pentru modificarea și completarea unor acte normative duce la blocaj din cauza cerinței de a nu înregistra plăți restante. Astfel, proiectul de ”Consolidare și restaurare Cazino Constanța (clădire S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol) și lucrări exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustrade) nu poate fi dus la bun final, după ce Ministerul Dezvoltării a anunțat antreprenorii epuizarea creditelor bugetare disponibile pentru acest an și le cere modificarea contractelor.

Constructorii de la Cazino atrag atenția asupra faptului că acest blocaj de plăți va duce la imposibilitatea respectării termenului de finalizare iulie 2024 și că au efectuat lucrări de aproape 30 milioane lei fără a le fi făcute plăți din partea ministerului. În condițiile în care Guvernul Ciolacu nu revine asupra OUG 90, muncitorii nu mai pot fi plătiți iar pe șantier se va pune lacătul. OUG 90/2023 aduce atingere clauzelor contractuale și crează haos în derularea acestor contracte.

Reabilitarea Cazinoului din Constanța a fost pe lista de priorități zero a Guvernului liberal condus de Ludovic Orban, în 2019, atunci când am decis să salvăm clădirea simbol de la malul Mării Negre. S-a văzut clar în această perioadă că decizia noastră a fost cea corectă, românii au apreciat că monumentul istoric a intrat în reparații și s-a schimbat la față. Ar fi păcat să nu se meargă mai departe cu lucrările!”, a arătat deputatul Ion Ștefan într-o postare pe pagina sa de Facebook.

-Publicitate-