Ministerul Lucrărilor Publice a terminat lucrările la Complexul Sportiv Steaua

0
11

Complexul Sportiv Steaua este primul stadion finalizat din cele trei pe care România s-a angajat să le termine pentru antrenamentele viitoarelor partide organizate la București în contextul  Euro 2020. Vineri a fost recepția proiectului, la care a participat primul ministru Ludovic Orban, alături de Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrație. Proiectul a fost realizat de Ministerul Lucrărilor Publice, prin Compania Națională de Investiții.

Complexul sportiv Steaua este cel mai mare dintre cele 3 stadioane realizate prin CNI în București, cu o capacitate totală de 31.254 de locuri pentru spectatori și o suprafață desfășurată de 82.000 mp.

”Complexul a fost construit în mai puțin de 2 ani și ne aflăm acum la demararea procesului de recepție la terminarea lucrărilor, proces care se va încheia după parcurgerea tuturor etapelor legale. Este o arenă modernă, ale cărei lucrări le-am urmărit, îndeaproape, alături de colegii mei din CNI astfel încât să fie realizate impecabil, în cel mai scurt timp posibil și mulțumesc antreprenorilor care au muncit zi și noapte aici astfel încât angajamentele României să fie respectate și această construcție să fie într-adevăr una dintre cele mai frumoase arene din țară”, a declarat ministrul Ion Ștefan.

Construcția, în valoare de aproximativ 78 de milioane de euro, cuprinde:

  • săli de antrenament, inclusiv pentru alte discipline sportive (precum tir sportiv, box, lupte, tenis de masă, bowling etc.);
  • spații de cazare pentru sportivi;
  • spații pentru Muzeul Clubului Sportiv al Armatei Steaua București;
  • zona de presă si sky-box-ul în partea superioară a Tribunei 1, pentru a spori vizibilitatea și care respectă standardele #UEFA și #FIFA;
  • zonă de promenadă destinată publicului.

Suprafața de teren are dimensiunile standard (lungime de 105 m și o lățime de 68 m) și este prevăzută cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigație și încălzire pentru sezonul de iarnă, iar complexul sportiv va putea fi omologat de beneficiar ca fiind o arenă de categoria UEFA 4.