Ministrul Ion Ștefan s-a întâlnit cu ambasadorul Japoniei, Hitoshi Noda

0
-Publicitate-

Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, s-a întâlnit ieri, 21 noiembrie, cu E.S. domnul Hitoshi Noda, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în România. Cu această ocazie, cei doi oficiali au apreciat excelentele relaţii bilaterale dintre cele două ţări, precum şi interesul manifestat în exploatarea pe mai departe a importantului potenţial de cooperare dintre România şi Japonia.

Am profitat de această întâlnire pentru a transmite Excelenței Sale interesul nostru pentru intensificarea cooperării în domeniul reducerii riscului seismic. Mi-aș dori să reluăm discuțiile și schimbul de experiență și de bune practici referitoare la cultura de securitate privind rezistența şi apărarea în fața dezastrelor. Știu că avem evenimente comune pe această temă, cu participarea ministerelor de resort din statele noastre şi a mediului academic. Vă asigur că voi fi partenerul dumneavoastră de încredere, sens în care îmi exprim întreaga disponibilitate pentru reluarea acestei discuții şi concretizarea unor proiecte în domenii de interes comun”, a subliniat ministrul Ion Ștefan.

Cu ocazia vizitei Excelenței Sale, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării regionale şi administraţiei a ținut să transmită și călduroase urări cu ocazia urcării pe tron a Majestății Sale Împăratul Japoniei și începutul oficial al noii perioade de domnie – epoca Reiwa.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat despre eventuale demersuri pentru atragerea investitorilor japonezi în România și, în acest context, şi-au manifestat întreaga disponibilitate pentru materializarea unor astfel de inițiative.

-Publicitate-