Nicușor Dan, în campanie preelectorală la Focșani: ”Președintele trebuie să fie o persoană care să lupte pentru reformarea și întărirea statului, care să lupte pentru limitarea corupției”

0
577

Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului, a început campania de strângere de semnături pentru alegerile prezidențiale la Focșani. Aici a participat la o întâlnire cu simpatizanți și membri ai partidelor care și-au arătat susținerea pentru el în alegeri, Forța Dreptei și PMP. Deși termenul de depunere a candidaturilor pentru alegerile din luna mai se apropie, primarul Bucureștiului pare să fie la ora actuală certitudine dintre potențiali aspiranți la funcția de președinte, întrucât mai sunt multe necunoscute la celelalte partide.

Nicușor Dan, care candidează cu sloganul ”Româna onestă”, a spus din nou la Focșani că România este un stat slab la ora actuală.

”Președintele trebuie să fie o persoană care să lupte pentru reformarea și întărirea statului, care să lupte pentru limitarea corupției, care să reușească să atragă specialiști, care să dea o direcție de dezvoltare pentru România, care să reușească să vindece această societate comunicând, taxând exagerările și încercând să înțeleagă fiecare dintre categoriile sociale care au păreri diferite și au devenit vehemente unele față de altele. Dacă vorbim de Vrancea, tot ce am spus se regăsește în problemele și în soluțiile pentru această zonă a României”, a spus Nicușor Dan.

Acesta a spus că oamenii au plecat și vor continua să plece din Vrancea, deoarece statul nu a încurajat această zonă din punct de vedere economic.

”Există mulți oameni care așteaptă o schimbare reală”

Nicușor Dan a afirmat că se bazează în alegerile prezidențiale pe voturile oamenilor care vor ca instituțiile să funcționeze și nu fie corupție.

”În opinia mea lucrurile sunt foarte, foarte simple. Există o direcție spre Rusia pe care, din păcate, mulți dintre compatrioții noștri au fost păcăliți. Existe o direcție, hai să lăsăm lucrurile cum au fost. Și există mulți oameni care așteaptă o schimbare reală, cu puțină corupție sau deloc, și în care oamenii politici chiar lucrează pentru cetățeni.

 

Asta e direcția și asta e mesajul foarte, foarte simplu pentru oameni. Am luat Bucureștiul acum 4 ani de la o uriașă neîncredere în administrație și în direcția în care merge orașul. Sub 30% din oameni spuneau că merge într-o direcție bună și în momentul ăsta, peste 60% spun că merge într-o direcție bună.

În oraș complicat, cu datorii, cu termoficarea, aproape în colaps. Deci, acesta e mesajul. E nevoie de o schimbare reală și sunt un om care a făcut niște schimbări reale”, a declarat Nicușor Dan, în conferința de presă de la Focșani.

Cine ar putea fi candidații la alegerile prezidențiale

Candidaturile pot fi depuse până pe data de 15 martie, timp în care trebuie strânse semnăturile de susținere. La această dată sunt încă multe necunoscute în ceea ce privește potențialii candidați.

PNL și PSD au convenit să îl susțină pe Crin Antonescu, însă în funcția de președinte interimar a ajuns acum liberalul Ilie Bolojan, care se bucură de o imagine mai bună și care ar putea schimba regulile jocului.

La USR se pregătește pentru a intra din nou în cursa electorală Elena Lasconi, care a ajuns în turul doi al alegerilor anulate de anul trecut. În partid lucrurile nu sunt însă liniștite, deoarece sunt mulți membri care înclină să îl susțină pe independentul Nicușor Dan, care ar avea șanse mai mari acum.

În ceea ce privește partidele ”suveraniste”, nici aici lucrurile nu sunt clare, deoarece nu se știe dacă o nouă candidatură a lui Călin Georgescu va fi sau nu respinsă. Din acest motiv, AUR va trebui să găsească o strategie pentru a avea candidat la  alegerile prezidențiale.

În acest joc al partidelor a apărut Nicușor Dan, care a reușit anul trecut să câștige într-o manieră categorică alegerile locale din București și care, pe aceeași strategie, vrea să ajungă și în funcția de președinte al României.