Noi formulare pentru Registrul Agricol pentru perioada 2020 – 2024

0
112

Ministerul Agriculturii propune noi formulare pentru Registrul Agricol pentru perioada 2020 – 2024, potrivit unui proiect de hotărâre dat publicității pe site-ul instituției.

”La elaborarea formularelor au fost avute în vedere formularele registrului agricol pentru perioada 2015 – 2019, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 218/2015. Rolul acestor formulare este de a transmite informația între diferite elemente, respectiv instituţii, astfel încât datele cuprinse să reflecte situaţia reală din teren şi să evite blocajele întâlnite în procedura de identificare a producătorilor agricoli și de acordare a formelor de sprijin”, se arată în motivarea Hotărârii Guvernului.

Cheltuielile pentru tipărirea și difuzarea registrelor agricole vor fi suportate de către autoritățile locale. După ce hotărârea va intra în vigoare, în termen de 30 de zile instituțiile publice trebuie să aprobe normele tehnice de completare. Pentru completarea Registrului Agricol sunt propuse nu mai puțin de 34 de formulare.