O nouă emisiune de titluri de stat, cu dobânzi de 6,15%, respectiv 7,25%

0
-Publicitate-

O nouă emisiune de titluri de stat TEZAUR este disponibilă din 13 noiembrie, cu maturități de 1 și 3 ani și dobânzi anuale de 6,15% şi respectiv 7,25%.

Perioada de subscriere a început din 13 noiembrie 2023 şi se va încheia în 15 decembrie 2023. Vrâncenii interesaţi a  investi în noua emisiune de titluri  de stat o pot face :

  • de la unitățile Trezoreriei Statului între 13 noiembrie -15 decembrie 2023;
  • online numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV între 13 noiembrie -14 decembrie 2023. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesați Ghid Tezaur online și Tezaur online;
  • prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A între 13 noiembrie -14 decembrie 2023 în mediul urban și 13 noiembrie -13 decembrie 2023, în mediul rural.

”Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile”, se precizează într-un comunicat de presă al AJFP Vrancea.

-Publicitate-