Ovidiu Burdușa, replică usturătoare pentru Marian Oprișan, care l-a ironizat: ”Nu poate înțelege ce înseamnă să construiești doar prin munca ta, fără banii statului”

0
176

Ovidiu Burdușa, numit de primul ministru Ludovic Orban secretar de stat în Departamentul Românilor de Pretutindeni, a fost ironizat de Marian Oprișan la ședința Consiliului Județean Vrancea care a avut loc joi. Liberalul era încă consilier județean la data ședinței, la care nu a fost prezent. În momentul în care a citit absenții și a ajuns la numele lui Burdușa, Oprișan s-a întors spre liberali și a întrebat, făcând pe …:

”Nu era mare om de afaceri, întreprinzător prin Italia?”

”Mi-a spus să vă mulțumesc că l-ați ajutat să ajungă secretar de stat”, i-a răspuns consilierul PNL Adrian Crețu.

”Dar a lăsat afacerea aia, hotelul ăla interesant, să vină secretar de stat?”, a continuat Marian Oprișan pe același ton.

După ce Ovidiu Burdușa a fost extrem de critic la adresa lui în mai multe postări pe Facebook în acest an, Marian Oprișan i-a spus în plină ședință a CJ că se va ”ocupa” de el. Liberalul este primul român din diaspora care a ajuns consilier județean, în urma alegerilor locale din anul 2016. După numirea ca secretar de stat, Burdușa nu va mai fi membru al CJ.

”Cineva trebuie să lupte pentru concetățenii de peste granițe, desconsiderați de baronii PSD”

Ovidiu Burdușa i-a dat un răspuns dur lui Marian Oprișan la puțin timp după ședința de joi, pe pagina sa de Facebook, afirmând că președintele Consiliului Județean nu poate să înțeleagă că o afacere se poate construi de la zero, fără legături cu statul.

 

”Repet, că poate domnia sa înţelege mai greu: am acceptat să ocup o funcție publică, nu pentru banii statului ca alţii, ci pentru că trebuie cineva să lupte şi pentru drepturile concetăţenilor noştri de peste graniţe, ani în şir desconsideraţi de baronii PSD din ţară.

Obişnuit să fie stăpânul banilor plătiţi de vrânceni la buget, prin taxe şi impozite, domnul Oprişan arată prin ultimele atacuri la adresa mea că nu poate înţelege ce înseamnă să porneşti de jos şi să construieşti doar prin munca ta, fără banii statului, o mică afacere, pe care evident că nu ai cum s-o amesteci cu politica (aşa cum, din păcate, e obişnuit prin jurul domniei sale).

Sigur că nu mă voi mai ocupa de afacerea mea din Italia, la care am muncit pe brânci – ceva ce iarăşi nu poate înţelege cineva care s-a îmbuibat la „ţîţa” banului public. Şi la fel de sigur e că îmi voi investi de-acum încolo timpul pentru a-i ajuta cum pot eu mai bine pe cei care au decis să plece în lumea largă şi să facă sacrificii imense departe de casă, tocmai pentru a nu fi nevoiţi să cerşească de muncă la partidul care le-a confiscat judeţul şi banii lui.

Sunt convins că îmi sunt alături nu doar „diasporenii” care au fost mereu împotriva unora ca Marian Oprişan, dar şi aceia care ar vota la o adică PSD. De ce? Pentru că, deşi preşedintele CJ Vrancea îi crede pe unii dintre votanţii săi uşor de dus de nas, la final oamenii îşi dau seama că nu pot fi prostiţi la infinit cu miştocăreli spuse de la înălţimea averii de „jdemilioane” primite cadou de la venerabila mamă bogată.

Când ai ajuns să trântoreşti în asemenea hal pe banii statului, nu-ţi mai pasă nici de cei care te votează, darămite să ai grijă de drumuri, spitale, şcoli, de tineri şi de bătrâni, vezi proiecte ratate gen Vrancea Curată etc.”, a spus Ovidiu Burdușa, pe pagina sa de socializare.