Parking susține că va face economii la salarii și va trece pe profit

0
-Publicitate-

Firma de parcări a municipalității a solicitat o rectificare a bugetului, care va fi supusă votului consilierilor locali la ședința Consiliului Local Focșani din 31 octombrie. Motivul este acela că Parking SA a avut venituri mai mari și cheltuieli mai mici în primele nouă luni ale anului decât cel preconizate, iar la finalul anului va trece la profit.

Până acum Parking a funcționat pe pierdere și s-a remarcat prin numărul mare de oameni legați de PSD care și-au găsit aici un loc de muncă.

Potrivit cifrelor din proiectul de hotărâre, veniturile societății vor fi mai mari cu 708.350 lei, iar veniturile totale actualizate pentru anul 2019 au ajuns la 2.243.759 lei. Veniturile sunt cu 52% mai mare decât cele estimate. Pe de altă parte, cheltuielile s-ar putea reduce cu 483.260 lei, iar cheltuielile totale estimate pentru acest an sunt de 2.242.230 lei.

După pierderi foarte mari estimate pentru acest an, Parking ar putea ajunge la un profit mic, de 1520 lei.

”În aceste condiții, rezultatul brut actualizat este profit cuantificat la suma de 1,52 mii lei, față de 1.190,08 mii lei. Prin bugetul rectificat societatea nu are programate plăți restante”, se arată în nota de fundamentare a Parking.  

Cele mai mari scăderi ale cheltuielilor sunt la personal, unde se estimează o reducere, pe baza cifrelor din primele nouă luni ale anului, de 342.530 lei. De asemenea, la bunuri și servicii se estimează o reducere cu 126.270 lei.

”Referitor la cheltuielile privind personalul, în BVC (Bugetul de venituri și cheltuieli) rectificat este prevăzută o reducere cu 342,53 mii lei, motivată în principal de faptul că nu se va mai efectua un număr mare de angajări și de o reestimare pe baza evoluției cuantumului salarial aferent primelor  9 luni ale anului 2019, cu respectarea normativelor în vigoare”, se mai arată în nota de fundamentare.

-Publicitate-