Peste 100 de acțiuni ale salvatorilor montani în 2022

0
-Publicitate-

Salvatorii montani vrânceni au desfășurat pe parcursul anului 2022 peste 100 de acțiuni în teren.

”Fie că a fost vorba de intervenții la persoane accidentate, rătăcite sau dispărute, incendii sau alte evenimente neplăcute, cei 10 salvatori montani au reușit facă față cu brio provocărilor”, au arătat reprezentanții Salvamont Vrancea.

O parte importantă a activității este dedicată refacerii și întreținerii infrastructurii turistice montane. Astfel, în nul ce tocmai s-a încheiat au fost realizate lucrări pe aproape 80 km de potecă. Au fost refăcute marcajele,  curățate potecile și au fost amplasați stâlpi cu săgeți indicatoare. Montarea a două refugii noi, unul în apropiere de Lacul  Negru și altul în Golul Pietrosului a mărit numărul acestora la cinci. Astfel deplasarea turiștilor a devenit mai sigură și mai confortabilă.

 A fost asigurată asistența de specialitate și suportul logistic  la  zece competiții sportive. Elevi din mai multe școli vrâncene au fost însoțiți pe trasee montane și au fost susținute în fața acestora prezentări cu caracter educativ-montan .          

Din programul salvatorilor nu a lipsit „Pregătirea Continuă” împărțită în stagii de vară și de iarnă aceasta s-a realizat în centre de pregătire locală  precum și în Centrul Național de la Padina, sub îndrumarea și coordonarea instructorilor Școlii Naționale Salvamont.

Alături de echipa de salvatori montani, personalul de conducere și administrativ, a asigurat condițiile tehnico-materiale optime, contribuind la succesul operațiunilor.

 ”Serviciul Public Județean Salvamont Vrancea asigură cu personal calificat 24 de ore din 24 preluarea apelurilor de urgență prin Dispeceratul Salvamont Vrancea și intervine cu echipe special antrenate și dotate la toate situațiile de urgență din zona montană, sub-montană și în toate zonele în care accesul este dificil.

Pentru informații apelați Dispeceratul Salvamont Vrancea disponibil 24/24 la numărul de telefon: 0738 40 70 80.

Dacă vă aflați în pericol, sunteți victima sau martorul unui accident montan apelați numărul unic de urgență 112”, a arătat Salvamont Vrancea.

-Publicitate-