PNL va avea candidați din diaspora la alegerile locale de anul viitor

0
645

PNL va continua proiectul inițiat în anul 2016 de a-i implica pe românii plecați la muncă în străinătate în administrația locală din țară. Această inițiativă s-a dovedit a fi un succes, pentru că aleșii din diaspora au fost foarte activi în funcțiile în care au fost aleși. PNL Vrancea a fost prima organizație din țară care a avut un candidat pentru Consiliul Județean pe listele sale, Ovidiu Burdușa, care are mai multe participări la ședințe decât Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea, deși vine din Italia.

”Noi am avut un proiect pentru alegerile locale din anul 2016, datorită căruia avem consilieri județeni și consilieri locale, cum este cazul consilierului județean Ovidiu Burdușa, din Vrancea, a unui consilier județean din Suceava. Pentru alegerile locale de anul viitor vrem să atragem pe listele noastre candidați din diaspora, în toate localitățile dacă se poate, pentru a candida la funcțiile de primari, consilieri locali și consilier județeni”, a declarat Ludovic Orban, pentru B1 Tv.

Ovidiu Burdușa, consilier județean PNL în Vrancea și secretar general al PNL Italia, spune că obiectivul PNL Diaspora, organizație condusă de senatorul Viorel Badea,  este de mări a numărul aleșilor din diaspora la nivelul administrațiilor locale. De asemenea, PNL vrea să mărească la 15 numărul parlamentarilor care reprezintă diaspora și a inițiat un proiect legislativ în Parlament, care a fost aprobat de Senat și va fi dezbătut în Camera Deputaților. Proiectul a fost inițiat de Viorel Badea.

”La jumătatea lunii octombrie, organizația PNL Diaspora a participat la Bruxelles la o întâlnire cu eurodeputații PNL. În aceeași perioadă am avut o întâlnire și cu Președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis. Imediat după această întâlnire am creat un grup de lucru din care fac parte colegi care se vor implica în competiția internă pentru stabilirea listelor în perspectiva alegerilor locale din 7 iunie 2020. Avem colegi care vor merge în consiliile locale, municipale sau județene la Maramureș, Brașov, Suceava, Neamț, Vrancea, Vaslui, Iași, Constanța etc”, a declarat Ovidiu Burdușa.