Podgoriile din Panciu, Odobești și Cotești ar putea deveni zone de interes turistic

0
-Publicitate-

Proiectul legislativ de completare a OUG nr. 142/2008, privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național, Secțiunea VIII, zone cu resurse turistice, este propus spre dezbatere și adoptare în Senatul României.  Podgoriile din Vrancea sunt vizate de aceste schimbări legislative

”Proiectul vizează oferirea de sprijin pentru dezvoltarea turismului în zonele viticole Panciu, Odobești și Cotești, incluse în Regiunea Viticolă Dealurile Moldovei, astfel încât primăriile din aceste areale să poată implementa diferite investiții în turism oenologic. În podgoriile vrâncene sunt plantații viticole certificate unde se produc vinuri cu Denumire de Origine Controlată care pot atrage turiști amatori de degustări de vinuri și plimbări printre rândurile cultivate cu viță-de-vie.

Vis-a-vis de această propunere pentru introducerea podgoriilor vrâncene în lista cu zone cu resurse turistice, Consiliul Economic și Social a dat aviz favorabil iar comisiile de specialitate din Senat au dat raport de admitere, urmând astfel o dezbatere în plenul Senatului.

Fac apel la toți parlamentarii de Vrancea, indiferent de coloratura politică, să sprijine acest proiect legislativ care poate ajuta județul nostru să atragă mai mulți turiști!”, a spus deputatul Ion Ștefan (Forța Dreptei).

-Publicitate-