Podul prăbușit de la Vadu Roșca costă Consiliul Județean 4,5 milioane lei pentru lucrări suplimentare

0
-Publicitate-

Consiliul Județean a scos la licitație un contract pentru noi  lucrări la podul de peste Putna, de la Vadu Roșca, unde o secțiune s-a prăbușit anul trecut. Podul de pe DJ 204D se afla  în curs de reabilitare atunci când a fost ”dărâmat” de apele râului. Circulația peste Putna între Vulturu și Vadu Roșca se face acum pe un pod provizoriu, construit după  aceea.

Valoarea noului contract este de aproximativ de 4,5 milioane lei (fără TVA), iar termenul pentru depunerea ofertelor este 26 ianuarie. Obiectul contractului îl prezintă lucrările de adaptare a documentației tehnice existente la situația din teren, ca urmare a evenimentului in 30 aprilie 2022.

Constructorul care va câștiga licitația va avea de realizat următoarele activități: etapa 1 – refacere culee, deschidere 3 și rampă și etapa 2 – punere în siguranță pod și lucrări hidrotehnice. Durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni.

Potrivit raportului de expertiză care a fost realizat după prăbușirea podului, evenimentul a fost provocat de o viitură pe râul Putna, dar și de neconformități și lipsuri la construcția podului, în anul 1981.

”Sunt indicate în mod expres a se executa atât lucrările necesare refacerii elementelor de infrastructură ale podului, deteriorate în urma accidentului tehnic, cât şi lucrările suplimentare faţă de documentația tehnică de execuție inițială”, se arată în caietul de sarcini.

Ca urmare a acestui raport de expertiză, Consiliul Județean a notificat proiectul general al lucrării pentru revizuirea/completarea/modificarea documentației tehnice și a fost încheia un contract în acest sens. Documentația realizată a fost finalizată în luna decembrie, iar lucrările prevăzute au fost scoase acum la licitație.

-Publicitate-