Pompierii vrânceni verifică secțiile de Anestezie Terapie Intensivă din județ, după ce șapte persoane au murit într-un incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța la începutul lunii octombrie. La secțiile ATI de la Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” Focșani și de la Spitalul Municipal Adjud erau internate luni 20 de persoane infectate cu COVID – 19. Incendiile care s-au produs de la declanșarea pandemiei de coronavirus au avut ca punct comun instalațiile prin care se asigură oxigen bolnavilor.
”La aceste misiuni va fi cooptat și personalul cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor (cadru tehnic PSI/personal de specialitate/personal care asigură prima intervenție la locul de muncă în caz de incendiu) din cadrul unității spitalicești”, a anunțat ISU Vrancea.
Activitățile de verificare constau în:
- dotarea cu stingătoare și hidranți interiori, după caz;
- practicabilitatea căilor de acces/evacuare și intervenție;
- modalitatea de încălzire a spațiilor destinate ATI în vederea eliminării mijloacelor de încălzire neomologate;
- eliminarea utilizării tuturor surselor de foc deschis (lumânări, candele etc);
- integritatea instalațiilor electrice (improvizații sau defecțiuni);
- cazul producerii unui incendiu (folosirea stingătorului și modalitățile de evacuare);
- aerisirea periodică a spațiului în care există riscul de creștere a concentrației de oxigen.
Aceste activități de verificare se vor desfășura zilnic, din trei în trei ore, în intervalul orar 9.00 – 21.00, de către personalul operativ din cadrul subunităților de intervenție. În afara acestui program, verificările vor fi executate ocazional de echipajele SMURD după finalizarea misiunilor.
Neregulile constatate pe perioada acestor verificări vor fi aduse la cunoștința conducerilor spitalelor, în vederea remedierii în cel mai scurt timp.
”Menționăm că aceste verificări se realizează în mod preventiv și nu înlocuiesc obligațiile, conform legii, privind apărarea împotriva incendiilor a personalului desemnat cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență din unitățile spitalicești și răspunderea conducerii în cazul producerii unei situații de urgență”, au mai arătat reprezentanții ISU Vrancea.