Președinții și locțiitorii secțiilor de votare vor fi instruiți prin videoconferință

0
4

Președinții și locțiitorii secțiilor de votare din județul Vrancea vor fi instruiți în sistem videoconferință. Această măsură, precum și alte detalii referitoare la buna organizare și desfășurare a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din data de 6 decembrie 2020, au fost discutate marți, 17 noiembrie, de  către prefectul județului Vrancea, Gheorghiță Berbece și subprefectul Claudia Serafimciuc, în cadrul întrunirii de lucru cu președintele Biroului Electoral Județean Vrancea, judecător Mariana Grădinescu, președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Dumitru Toma, directorul Autorității Electorale Permanente – Filiala Sud-Est, Andi Mihalache și reprezentantul Biroului Județean Vrancea, Oana Raiu.

„În vederea asigurării procesului de instruire se va colabora cu primarii localităților din județul Vrancea, pentru asigurarea spațiilor respective care să fie dotate cu videoproiector, să asigure sonorizarea optimă, sursă de căldură și distanțarea socială, în contextul pandemiei cu virusul SARS-CoV 2”, se precizează într-un comunicat de presă al Instituției Prefectului.

De asemenea, în cadrul ședinței s-au mai stabilit detalii referitoare la procedura de predare de către președinții și locțiitorii secțiilor de votare către Biroului Electoral Județean Vrancea a proceselor-verbale de constatare a rezultatelor alegerilor și a tuturor materialelor folosite în procesul electoral. Totodată, s-au identificat soluții, pentru ca, în contextul pandemic actual, să se evite posibilele aglomerații care s-ar putea crea între anumite ore în noaptea de 6 spre 7 decembrie 2020, atunci când, din experiențele anterioare s-a constatat un flux important de persoane implicate în procesul electoral.

 „Există o preocupare permanentă în identificarea de soluții care să aducă un plus de eficiență și de confort în derularea activităților specifice procesului electoral”, se mai arată în comunicatul Instituției Prefectului.