Primăria Panciu a demarat o campanie de strângere a câinilor fără stăpân

0
-Publicitate-

Primăria Panciu a început pe 13 ianuarie o campanie de strângere a câinilor fără stăpân de pe domeniul public, în parteneriat cu Asociația ”Sprijină câini”, care a semnat un contract cu administrația locală. Câinii vor fi duși la un adăpost, unde vor fi îngrijiți și vor fi oferiți spre adopție. 

„Câinii fără stăpân au reprezentat o problemă, pentru care am căutat în permanență o rezolvare legală. Având în vedere faptul că noi nu putem gestiona acest serviciu, am semnat un contract cu o asociație autorizată care va captura câinii de pe străzi. Ulterior, tot această asociație se va ocupa de transportul câinilor într-un adăpost unde vor fi deparazitați, vaccinați, microcipați, li se vor întocmi carnete de sănătate și, pentru cei interesați, vor fi oferiți spre adopție“, a precizat primarul Iulian Nica.

La Panciu s-au derulat în ultimii ani și campanii pentru sterilizarea câinilor din oraș.

Pe de altă parte liberalul Ovidiu Burdușa, șeful Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, spune că edilul din Panciu a luat măsuri abia după ce mai mulți locuitori au fost mușcați de câini și pentru 2020 este an electoral.

”Primăria Panciu a reacționat, în sfârșit, după 8 luni de zile, în problema câinilor fără stăpân care au făcut mai multe victime în oraș. De mai bine de un an trag semnale de alarmă, însă a fost nevoie ca păncenii să fie mușcați de câini pentru ca edilul Nica să se miște de pe fotoliul său. Dacă nu ar fi fost alegeri în acest an, nu cred că ar fi făcut ceva. Păncenii știu asta și nu mai pot fi păcăliți, chiar dacă cei care se ocupă de imaginea primarului au grijă să bage totul sub preș, să șteargă comentariile nefavorabile șefului de pe pagina de Facebook a Primăriei. Voi monitoriza în continuare, cu atenție, ceea ce se întâmplă la Panciu!”, a spus Ovidiu Burdușa, într-un comunicat de presă.

-Publicitate-