Produse agricole din Vrancea, expuse joi în Piața Moldovei

0
90

Direcția pentru Agricultura Județeană Vrancea cu sprijinul Primăriei Municipiului Focșani și a Administrației Piețelor Focșani, va organiza, joi, 10 octombrie, în Piața Moldovei din Focșani, expoziția cu produse agroalimentare românești din Vrancea. În cadrul expoziției vor fi prezentate produse agroalimentare ce provin de la producători vrânceni: fermieri,  cooperative agricole și agenți economici.

Expoziția va cuprinde legume și fructe proaspete și conservate, produse de panificație,  produse de patiserie, produse apicole,  produse din lapte, produse  din carne și produse vitivinicole. În cadrul expoziției va fi organizat un stand cu materiale de informare și promovare: pliante și afișe cu produse tradiționale, produse montane și cu produse cu rețete consacrate.

”Din 2017, pe 10 octombrie este sărbătorită Ziua națională a produselor agroalimentare românești. Aceasta a apărut în urma adoptării Legii nr.168/2017, articolul 2 al acesteia menționând că „prin produs agroalimentar românesc se înțelege produsul obținut pe teritoriul național din materii prime de bază provenite în proporție de 100% din fermele din România și are inscripționat pe etichetă drapelul României”. Scopul inițiativei este de a promova produsele românești, tradiționale și producției agricole naționale pentru consumatorii români”, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Agricole.