-Publicitate-

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tánczos, a anunțat că programele Rabla Clasic și Rabla Plus vor debuta pe 26 aprilie.

„În şedinţa de Guvern de astăzi (miercuri – n.r.) vom prezenta bugetul Administraţiei Fondului de Mediu, instituţia care finanţează Rabla Clasic şi Rabla Plus. Sunt programele prin care ministerul îşi doreşte ca parcul auto din România să fie reînnoit. Bugetul pe care îl prezentăm astăzi în Guvern are un buget dublu pentru maşinile electrice faţă de 2020. A fost o decizie prin care am venit în întâmpinarea tendinţelor internaţionale şi tendinţelor de pe piaţa românească”, a spus ministrul Barna Tánczos.

Ministerul Mediului a anunțat că numărul mașinilor electrice cumpărate în România a crescut aproape exponențial în primele trei luni.

În acest an, Programul Rabla Clasic vine cu modificări substanțiale, în ceea ce privește prima de casare, care a fost majorată de la 6.500 de lei la 7.500 de lei. O altă noutate a Programului Rabla Clasic o reprezintă valoarea ecobonusurilor acordate pentru stimularea achiziționării autoturismelor cât mai puțin poluante, în funcție de tehnologia folosită, acestea fiind, de asemenea, majorate astfel:

  • ecobonus în valoare de 1.500 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, exceptând motocicletele, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 96 g CO_2/km NEDC în regim de funcţionare mixt, conform informaţiilor înscrise în COC, sau echipat cu motorizare GPL/GNC;
  • ecobonus în valoare de 1.500 de lei în cazul în care în COC este înscrisă şi cantitatea de emisii de CO_2 conform standardului WLTP, pentru autovehiculul nou exceptând motocicletele, al cărui sistem de propulsie generează maximum 105 g CO_2/km NEDC în regim de funcţionare mixt, sau echipat cu motorizare GPL/GNC;
  • ecobonus în valoare de 1.500 de lei în cazul în care în COC este înscrisă doar cantitatea de emisii de CO_2 conform standardului WLTP, se acordă pentru autovehiculul nou, exceptând motocicletele, al cărui sistem de propulsie generează maximum 124 g CO_2/km WLTP în regim de funcţionare mixt;
  • ecobonus în valoare de 3.000 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, exceptând motocicletele, echipat cu sistem de propulsie hibrid.

Ecobonusurile se pot cumula în cazul în care mașina nouă îndeplinește ambele condiții, ajungându-se astfel la o reducere de 12.000 de lei din prețul total al autovehiculului nou. Pentru achiziționarea de motociclete noi în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat, se acordă o primă de casare de 5.500 de lei.

Valabilitatea notei de înscriere în cadrul Programului Rabla Clasic a fost extinsă la 150 de zile de la data emiterii, timp în care beneficiarii vor derula toate procedurile specifice de achiziție a autoturismului nou.

O altă modificare a Programului Rabla Clasic vizează posibilitatea ca primele de casare să fie transferate între toate tipurile de persoane fizice sau juridice. Această schimbare va permite accesarea programului și de către cei care nu au o mașină veche de casat.

De asemenea, a fost introdusă interdicția de înstrăinare a autovehiculelor nou achiziționate în cadrul programului, precum și obligativitatea restituirii finanțării în cazul nerespectării acestei interdicții.

Ediția din acest an a Programului Rabla Clasic va beneficia de un buget total de 440 de milioane de lei, cu 35 de milioane de lei mai mare decât în 2020.

Buget dublu pentru Programul Rabla Plus 2021

Pentru Programul Rabla Plus 2021, avem cel mai mare buget de până acum, 400 de milioane de lei, dublu față de bugetul de anul trecut, dat fiind interesul deosebit pentru acest tip de autovehicule. În cadrul Programului Rabla Plus se acordă două tipuri de ecotichete: 45.000 de lei pentru mașinile full electrice și 20.000 de lei pentru mașinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou.

Cei care vor dori să renunțe la o mașină veche, poluantă, și să achiziționeze un autovehicul electric vor beneficia atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât și de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus.

De asemenea, s-a decis majorarea cuantumului finanțării pentru motociclete electrice la 5.500 de lei, iar cine dorește să achiziționeze o motocicletă electrică și predă o mașină uzată, ecotichetul se poate cumula cu prima de casare în valoare de 5.500 de lei. Valoarea cumulată a ecotichetului și a primei de casare nu poate depăși 50% din valoarea de achiziție a motocicletei electrice.

Valabilitatea notei de înscriere în cadrul Programului Rabla Plus a fost extinsă la 240 de zile de la data emiterii, timp în care beneficiarii vor derula toate procedurile specifice de achiziție a autoturismului nou.

Servicii complete pentru casarea mașinilor (P)

”Creșterea primelor și a ecobonusurilor pentru programului ”Rabla Clasic” și dublarea bugetului pentru Programul ”Rabla Plus” vor stimula schimbarea mașinilor vechi cu unele noi, mai puțin poluante.  Un rol important în această operațiune îl au firmele specializate în casarea mașinilor vechi, așa cum este firma pe care o reprezint, Sipo Tehnokar SRL. Persoanele care apelează la serviciile noastre beneficiază de asistență completă și gratuită pentru a-și putea achiziționa mașini noi ”, a declarat Silviu Popa, administrator al firmei Sipo Tehnokar SRL, specializată în casarea mașinilor vechi și partener în Programul Rabla.

Firma Sipo Tehnokar SRL asigură cele mai bune condiții de casare a mașinilor vechi. Pentru a-i ajuta pe clienți, firma se ocupă de tot ceea ce este necesar pentru obținerea primelor și/sau ecotichetelor, de la preluarea autoturismelor și transportul gratuit al acestora, până la realizarea documentației. Persoanele care vor să își schimbe mașinile vechi cu unele noi pot lua legătura cu reprezentanții Sipo Tehnokar SRL, care se vor ocupa de toate operațiunile și formalitățile.

Sediul firmei Sipo Tehnokar SRL se află între localitățile Garoafa și Bizighești, pe partea dreaptă pe sensul de deplasare dinspre Focșani. Reprezentanții societății pot fi contactați la numerele de telefon 0744.989.616 și 0754.873.831. Informații suplimentare și noutăți despre Programul Rabla  pot fi obținute de pe site-ul www.dezromania.ro sau de pe pagina de Facebook a societății, www.facebook.com/dezromania.

COMENTEAZĂ LA ACEST ARTICOL
-Publicitate-

Adaugă anunț Gratuit


Florăria Focșani