Proiecte importante pentru Vrancea prinse în programul de guvernare al PNL

0
9

PNL și-a prezentat programul de guvernare pentru perioada 2021 – 2024, în care au fost prinse  mai multe proiecte importante pentru dezvoltarea județului Vrancea.  Vrâncenii vor beneficia peste câțiva ani de o infrastructură rutieră modernă. Autostrada A 7 Moldova va beneficia de o finanțare de 2,18 miliarde lei, iar drumul expres Focșani – Brăila de 1,4 miliarde lei.

”Ne-am propus să modernizăm 70% din drumurile județene. Județul Vrancea are 789 km de drumuri județene, din care 30% sunt drumuri modernizate. Ne dorim ca în următorii patru ani să realizăm și noul spital județean, prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Valoarea totală a proiectului este de 400 de milioane euro”, a declarat Cătălin Toma, președintele PNL Vrancea, în cadrul unei conferințe de presă.

Infrastructura feroviară va beneficia și ea de investiții importante. În domeniul agriculturii, PNL are ca obiectiv finalizarea lucrărilor la canalul Siret – Bărăgan în Vrancea, suma prevăzută fiind de 84 milioane de euro. PNL și-a propus ca în următorii ani să extindă rețele de alimentare cu gaze astfel încât gradul de acoperire să crească de la 30% la 70%. Finanțarea totală pentru gaze se ridică la peste 1 miliard de euro.

Articol realizat de SC Mab Cons Media SRL la comanda PNL Vrancea. Cod mandatar financiar: 11200025