Proiectul ”Generații în armonie” a adus zâmbete pe chipurile a zeci de bunici, care au vizitat Iașiul și împrejurimile sale

0
48

În perioada 07 – 8 octombrie, Centrul de Tineret Focșani-Direcția Județeană de Sport Vrancea împreună cu Asociația Voluntariat pentru Viață din Mărășești și cu Asociația ABC Down din Focșani au derulat proiectul intergenerațional ”Generații în armonie”.

Proiectul a fost derulat la Iași – un oraș plin de istorie și tradiție, acest lucru fiind posibil cu sprijinul și mărinimia unor sponsori care au asigurat transportul și masa tuturor participanților: AUTOVIP, CONTLIV, CORSO, Restaurantul CIRIC Iași, LUPINOCOM INTERNAȚIONAL SRL, AGROMEC UNIREA SRL. 

Unul din obiectivele principale ale acestei activități a fost să aducă împreună generații diferite pentru a împărtăși experiențe și învățăminte, într-un schimb de experiență bazat pe empatie, înțelegere, integrare, comunicare și respect.

”La proiect au participat 42 de persoane, din care: 28 de vârstnici ai Serviciului de Asistență Comunitară ai Asociației Voluntariat Pentru Viață, 2 tineri de la Asociația ABC Down Focșani, împreună cu 12 voluntari, cadre didactice și elevi de la diferite licee din județ au creat o conexiune specială între generații, petrecând momente de neuitat împreună. Astfel, în cadrul proiectului au participat ca voluntari elevi și cadre didactice: doamna Andreia Cîcu Mădălina, în calitatate de consilier educativ din partea Școlii Postliceale Sanitare Hippocrate Focşani, doamna profesor Batog Ionela Loredana de la Colegiul Național Pedagogic Spiru Haret Focșani și doamna profesor Munteanu Simona de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Elena Doamna, Focșani, cărora le mulțumim pentru sprijin și implicare”, se arată într-un comunicat de presă al Centrului de Tineret.

Împreună au vizitat și au aflat informații interesante despre câteva dintre obiectivele turistice importante, cu semnificație aparte din Iași și din împrejurimi:

Castelul Sturdza de la Miclăușeni;

zona Palatului Culturii și zona Palas;

Catedrala Mitropolitană, cu hramul Sfânta Parascheva;

Mânăstirea Hadâmbu.

Centrul de Tineret Focșani – Direcția Județeană de Sport Vrancea, Asociația Voluntariat pentru Viață din Mărășești si Asociația ABC Down din Focșani promovează prin acest proiect:

–              Voluntariatul în rândul tinerilor-pentru dezvoltarea lor personală;

–              Comunicarea între generații-deoarece îmbătrânirea scade moralul iar dacă adulții în vârstă se bucură de compania tinerilor, funcțiile cognitive, emoțiile și sănătatea lor au de câștigat. În ciuda decalajului generațional, există preocupări compatibile cum ar fi învățarea, dezvoltarea și educarea continuă, promovarea valorilor, transmiterea obiceiurilor;

–              Minimizarea discriminării bătrâneții și promovării prieteniei;

–              Eliminarea stereotipurilor – răbdarea tinerilor joacă un rol cheie, pentru că de cele mai multe ori vârsta înseamnă anumite etichete.

”Reamintim că proiectul ”Generații în armonie” nu ar fi avut loc dacă alaturi de organizatori nu ar fi fost acei oameni minunați care, prin spijinul acordat, au făcut posibil transportul de la Focșani la Iași și retur, precum și asigurarea meselor pentru cei 42 de participanti: AUTOVIP, CONTLIV, CORSO, Restaurantul CIRIC Iași, LUPINOCOM INTERNATIONAL SRL, AGROMEC UNIREA SRL. .

Centrul de Tineret Focșani – Direcția Județeană de Sport Vrancea, Asociația Voluntariat pentru Viață din Mărășești si cu Asociația ABC Down din Focșani mulțumesc tuturor participanți la acest proiect, elevilor și cadre didactice voluntari, precum și celor care ne-au facilitat desfășurarea proiectului, făra de care nu am fi reușit să desfășuram această activitate!”, au arătat reprezentanții Centrului de Tineret Focșani.