Rata de infectare cu COVID-19 a scăzut la 0,51 la mia de locuitori

0
6

Rata de infectare pentru Vrancea are valoarea de 0,51 la mia de locuitori, în scădere.Direcția de Sănătate Publică Vrancea a întocmit tabelul cu valorile ratei de incidență a infectării cu COVID-19 în județ, valabile pentru ziua de 4 ianuarie 2021.

În cele două municipii ale județului, valorile ratei de infectare sunt: Focșani – 0,60 în scădere, Adjud – 0,49 în scădere.

Localități cu rata de infectare peste 2: Fitionești – 2,36 în stagnare, Gologanu – 2,65 în stagnare, Slobozia Ciorăști – 2,00 în stagnare.

Localități cu rate de infectare peste 1,5 la mia de locuitori: Răstoaca – 1,65 în stagnare.

Localități cu rate de infectare peste 1 (până la 1,5 la mia de locuitori): Bordești – 1,15 în stagnare, Ciorăști – 1,07 în stagnare, Cotești – 1,23 în creștere, Gugești – 1,21 în scădere, Valea Sării – 1,03 în stagnare, Vizantea-Livezi – 1,04 în scădere.

Localitățile cu rate de infectare 0: Andreiașu de Jos, Bălești, Boghești, Broșteni, Cîmpineanca, Cîrligele, Corbița, Jitia, Mera, Movilița, Năruja, Negrilești, Nereju, Păunești, Reghiu, Slobozia Bradului, Soveja, Spulber, Tănăsoaia, Vidra, Vintileasca.

Ca efect al măsurilor care au fost implementate la nivelul judeţului, în Vrancea se menține una din cele mai mici rate de infectare cu COVID-19 la nivel naţional. Măsurile adoptate şi respectate de majoritatea cetăţenilor trebuie continuate cu rigurozitate și responsabilitate pentru a preveni răspândirea virusului în comunitate. DSP Vrancea pune accent în continuare pe măsurile de protecție sanitară, care nu trebuie neglijate, singurele instrumente eficiente în prevenirea transmiterii virusului SARS-CoV-2 și îmbolnăvirii cu COVID-19.