Publicitate

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea aduce la cunoştinţa contribuabililor că sumele decontate angajatorilor potrivit Ordonanței de urgentă a Guvernului nr. 30/2020 şi Legii nr. 19/2020 reprezintă pentru angajatori venituri din subvenții şi se înregistrează drept venituri ale perioadelor corespunzătoare cheltuielilor aferente pe care aceste subvenţii urmează să le compenseze.

”În ceea ce privește tratamentul fiscal al veniturilor din subvenții care compensează cheltuielile cu salariile aferente drepturilor bănești acordate potrivit OUG nr. 30/2020 si Legii nr. 19/2020, este aplicabil următorul regim fiscal:

în cazul societăţilor plătitoare de impozit pe profit, veniturile din subvenții acordate în temeiul OUG nr. 30/2020 si al Legii nr. 19/2020 sunt impozabile, iar cheltuielile cu salariile aferente drepturilor bănești acordate în temeiul legal menționat sunt deductibile;

în cazul microîntreprinderilor, veniturile din subvenții nu sunt cuprinse în baza impozabilă a impozitului pe venit, potrivit art. 53 alin. (1) lit. d) din Codul fiscal”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Județene a Finanțelor Publice Vrancea.

Publicitate