Restricții la Adjud, Câmpuri, Chiojdeni, Gologanu, Jariștea, Movilița, Spulber și Urechești

0
16

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, întrunit sâmbătă în ședință extraordinară, a stabilit unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19, care se vor aplica în municipiul Adjud, precum și în comunele Câmpuri, Chiojdeni, Gologanu, Jariștea, Movilița, Spulber  și Urechești, unde valoarea ratei de infectare cu COVID-19 este cuprinsă între 1,53-1,99 la mia de locuitori.

Hotărârea CJSU prevede că, timp de 14 zile, în aceste localități este interzisă organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in în aer liber, spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale. De asemenea, activitățile care presupun prezența publicului sunt permise fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului. Este vorba despre: activitățile în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte; activitățile restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare; activitățile operatorilor economici de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor și activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Măsurile sunt valabile în perioada 13– 26 decembrie 2020, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia

În aceeași ședință, CJSU a stabilit activareaPlanului de acțiuni pentru eficientizarea capacității de gestionare a situației în localitățile unde rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori”, prin punerea în aplicare a Hotărârii C.J.S.U. Vrancea nr. 185 din 12.11.2020.