Restricții la Focșani, Bălești, Bolotești, Câmpineanca, Dumitrești, Golești și Odobești

0
7

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vrancea a stabilit luni, în ședință extraordinară, restricții pentru Focșani, Odobești, Bălești, Bolotești, Câmpineanca, Dumitrești, Golești. În aceste localități, rata de infectare cu COVID-19 este cuprinsă între 1,58 și 2,36 la mia de locuitori

 Conform hotărârii CJSU, în perioada 15-28 decembrie 2020, sunt interzise: organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in în aer liber, spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale. Totodată, sunt permise, cu participarea publicului până la 30 % din capacitatea maximă a spațiului:  organizarea și desfășurarea activității cu public, în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte; activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor; activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare și activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

CJSU a stabilit și activarea „Planului de acțiuni pentru eficientizarea capacității de gestionare a situației în localitățile unde rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori”, prin punerea în aplicare a Hotărârii C.J.S.U. Vrancea nr. 185 din 12.11.2020.

Măsurile sunt valabile timp de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul perioadei menționate, respectiv 15-28 decembrie 2020.