Restricții la Nănești și Țifești din cauza creșterii ratei de infectare cu coronavirus

0
11

Începând de mâine, la Nănești și Țifești, unde rata de infectare cu COVID-19 este de 1,78 și, respectiv 1,58 la mia de locuitori, se vor aplica măsurile restrictive stabilite miercuri,  în ședința extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea.

Hotărârea  CJSU prevede că:

(1) Organizarea și desfășurarea activității cu public, în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise, cu participarea publicului până la 30 % din capacitatea maximă a spațiului.

(2) Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in în aer liber, spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt interzise.

(3) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

(4) Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă  fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

(5) Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Restricțiile sunt valabile în perioada 14-27 ianuarie 2021, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

În aceeași ședință, CJSU a stabilit activareaPlanului de acțiuni pentru eficientizarea capacității de gestionare a situației în localitățile unde rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori”, prin punerea în aplicare a Hotărârii C.J.S.U. Vrancea nr. 185 din 12.11.2020.