Șahiștii juniori de la CSM Focșani 2007 au participat la mai multe competiții

0
308

Olimpiada Națională a Sportului Școlar (disciplina sportivă șah) – etapa națională pentru învățământul gimnazial și-a desemnat câștigătorii. Municipiul Huși a găzduit competiția la care au participat cei mai buni elevi șahiști din 41 de județe și din cele 6 sectoare ale municipiului București, însoțiți de profesori.

Județul nostru a fost reprezentat de Dăscălescu Adelin-Ștefan și Lungu Giulia (ambii elevi sunt legitimați la secția de șah a CSM Focșani 2007). La băieți, Adelin a reușit să obțină locul 7 cu 5 puncte acumulate. La fete, Giulia a obținut 2 puncte.

În aceeași perioadă, la Buzău a avut loc Cupa „Phoenix” Buzău la șah clasic. Sistemul de joc: elvețian, 6 runde, 60min+30 sec/mutare/jucător. Concursul s-a desfășurat pe 5 categorii de joc: Turneul A – open jucători sub 2400 elo, Turneul B – juniori sub 12 ani, Turneul C – juniori sub 10 ani, Turneul D – juniori sub 8 ani și Turneul E – copii nelegitimați sub 14 ani.

            Locul I la Turneul C – juniori sub 10 ani, a fost obținut de Pană Darius-Cristian (dublu legitimat la CSM Focșani 2007 și CS Dinamo București), care a finalizat competiția neînvins.

           

Sâmbătă, 11 mai, la Brăila s-a disputat Trofeul „Even Chess Festival” la șah rapid. În cadrul competiției s-au întrecut copii și juniori, concursul fiind omologat FIDE.

Organizatorii, CS Micul Prinț și Brăila Mall au premiat primii clasați la general dar și pe categorii de vârstă. Sistemul de joc: elvețian, 6 runde, 10min+2sec/mutare pentru fiecare jucător.

Din partea secției de șah a CSM Focșani 2007 au participat la Turneul A:

– Mălureanu Andrei a obținut locul I la categoria U14 cu 4 puncte;

– Sava Daniel, a obținut locul II la categoria U8 cu 3 puncte;

– Hurmuzache Mihnea a obținut 4 puncte.